S.C. Drumuri și Poduri Călărași folosește orice zi de vreme bună pentru a realiza drumul de acces în Călărași. VIDEO

2 săptămâni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru S.C. Drumuri și Poduri Călărași folosește orice zi de vreme bună pentru a realiza drumul de acces în Călărași. VIDEO
2 aprilie. Orice zi cu vreme bună este folosită din plin de către salariații de la S.C. Drumuri și Poduri Călărași. Astăzi la orele 8 se lucra la terasamentul drumului și la porțiunea ce va fi folosită pentru trotuar.

După etapa de frezare pentru DJ 306A din procesul de modernizare a infrastructurii rutiere a drumului de acces din municipiul Călărași urmează asfaltarea. Rondul din intersecția Tenaris a fost și el frezat și urmează să-l asfaltăm până la sfârșitul lunii aprilie. La jumătatea lunii viitoare se va demara etapa de turnare a covorului asfaltic de trei straturi ce are o lungime de aproximativ 1.2 km. Termenul de execuție finală depinde de starea vremii. Din aprecieri și estimări pare a fi undeva la 2 luni, ținând cont și de faptul că lucrările se fac în vecinătatea unui drum cu trafic intens.
Important că se construiește/ nu se demolează!
Pentru că drumul de acces în municipiu va trebui lărgit și pe relația Canton – Călărașii Vechi, lucrările se vor realiza în acest an, pe etape și porțiuni de drum, astfel încât să nu fie afectată circulația rutieră foarte aglomerată, ne comunică responsabilii de la S.C. Drumuri și Poduri S.A. Călărași. Astfel în vara acestui an se va lucra la DJ 410 de 4,4 km. pe relația Piscicola – Călărașii – Vechi. Consilierii județeni au discutat și aprobat ca în afara celor 2 sensuri giratorii pe drumul de acces în municipiu să fie realizat și un al 3-lea în zona Canton – totul motivat de numărul mare de accidente și realizarea defectuoasă a infrastructurii în acea zonă.