S-a încheiat examenul pentru ocuparea posturilor de directori în învățământ. Jale și suspin…

3 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru S-a încheiat examenul pentru ocuparea posturilor de directori în învățământ. Jale și suspin…

Ocuparea funcțiilor de director în instituțiile de învățământ românești se face prin concurs. Asta presupune probă scrisă / orală o dată la 4 ani. În acest an cadrele didactice înscrise au reclamat dificultatea subiectelor. Multe au presupus întrebări și calcule de logică matematică grele, date privind tehnologia lucrărilor de rezistență a podurilor, privind fabricarea sticlei care nu au legătură cu actul didactic ori cu managementul unei școli ori liceu.

Mulți profesori au plecat suspinând la aflarea rezultatelor, majoritatea provenind din Oltenița. Ei au reclamat și timpul scurt de cca. 2 minute pentru a răspunde la o întrebare dar și neconcordanța cu bibliografia normală care ar trebui orientată către educație, creșterea performanței actului didactic ori în administrarea eficientă a unei instituții.

Rezultatele nu sunt publice deocamdată. Ar trebui să le găsim pe site-ul Inspectoratului Școlar Călărași. O instituție care nu vrea să comunice cu presa/ cu o parte a acesteia. Satisfacțiile pentru cei ce au fost declarați admiși nu sunt mari. Aflăm că salariul unui director de școală generală este undeva la 5000 lei. El depinde de gradul didactic, de salariul de merit dar mai ales de numărul elevilor școlarizați. Diferența între salariul unui director și al unui profesor nu este mare. În schimb obligațiile, răspunderea și programul de lucru al unui director fac diferența. Directorii acuză un volum mare de muncă, ședințe, consilii profesorale. Ei sunt responsabili de orice eveniment școlar și nu numai. Cei declarați admiși pot să se transfere din minunatele unități școlare din județul nostru pentru 4 ani în alt județ sau locație unde pot fi fericiți. Asta poate fi posibil doar prin sprijinul unui primar preocupat & unui colectiv de cadre didactice implicate…

Vom reveni cu date privind promovabilitatea și notele acordate. Din păcate, pentru că legea protejează datele personale nu vom putea informa ce note au fost acordate unor cadre didactice, numele acestora fiind protejat cu un cod. Este un mod de a proteja lipsa de pregătire a celor care au condus destinele educației naționale? Se pare că da. Pentru că la nivel național sunt anunțate multe cadre care nu au promovat examenul, nota minimă fiind, 7.00.