Roxana Pațurcă: ”Moțiunea a trecut. Într-o Românie normală, Florin Cîțu ar fi trebuit să plece!”

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Roxana Pațurcă: ”Moțiunea a trecut. Într-o Românie normală, Florin Cîțu ar fi trebuit să plece!”

Luni, 9 decembrie, moțiunea simplă inițiată de PSD împotriva ministrului de Finanțe, Florin Cîțu, a fost votată în Senat cu 59 voturi ”pentru” și 56 voturi ”împotrivă”. Social-democrații îi reproșează ministrului Cîțu faptul că declarațiile sale iresponsabile au fost de natură a destabiliza cursul leu-euro și de a crește nejustificat dobânzile la care România se împrumută de pe piețele externe.

Florin Cîțu a primit al doilea cartonaș galben, după votul negativ care i-a fost acordat în comisiile de buget ale Parlamentului la învestire. Liberalii au spus atunci că votul împotriva sa a fost unul politic, deși dacă ar fi fost un vot politic, întreg cabinetul Orban ar fi fost respins în comisii. Într-o Românie normală, așa cum pretinde președintele Iohannis că și-o dorește, Florin Cîțu nu trebuia să ajungă ministru. În aceeași Românie normală, ministrul Florin Cîțu ar fi trebuit să plece imediat după vot. Acesta nu mai poate fi un partener credibil de dialog, nici pentru Parlament, nici pentru mediul de afaceri. Proiectul său fiscal a încetat să mai aibă legitimitate, iar un om care a fost respins de două ori de către Parlament nu mai poate veni în fața noastră pentru a prezenta Bugetul României pe anul 2020.

Observăm de fapt că sloganul de campanie al președintelui Iohannis, cel care coordonează și girează politic acțiunile liberalilor, a fost doar un pretext pentru a amăgi alegătorii. România normală nu există în planul liberalilor!” a declarat senatorul Roxana Pațurcă, președintele executiv al PSD Călărași.

Deși rezultatul moțiunii simple presupune ca ministrul Finanțelor să fie înlăturat din guvern, atât ministrul, cât și liberalii au anunțat că nu vor respecta votul Parlamentului. Mai mult, într-o exprimare ce lasă mult de dorit, Klaus Iohannis a numit votul din Parlament împotriva lui Cîțu ”o golăneală”.