Roxana Pațurcă la Conferința Uniunii Interparlamentare a tinerilor: ”Dorim să îmbunătățim nivelul de implicare al tinerilor în activitatea politică și decizională.”

6 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Roxana Pațurcă la Conferința Uniunii Interparlamentare a tinerilor: ”Dorim să îmbunătățim nivelul de implicare al tinerilor în activitatea politică și decizională.”

Senatorul PSD Călărași, Roxana Natalia Pațurcă a reprezentat România în perioada 17-18 noiembrie la a patra Conferință a Uniunii Interparlamentare a tinerilor parlamentari. Aceasta s-a desfășurat în orașul Ottawa, Canada… Din partea României a mai participat  deputatul Emanuel Havrici. Senatorul călărășean a ales cea de-a treia de sesiune de discuții pentru a putea expune câteva măsuri pe care PSD le are în vedere pentru dezvoltarea participării active a tinerilor la viața politică și socială a statului.


Roxana Pațurcă: Această conferință reprezintă o oportunitate majoră de a creea punți de comunicare și idei între sute de parlamentari, pentru a aduce oamenilor o viziune comună asupra viitoarei dezvoltări și sustenabilități a programelor pentru tineri.
Știm deja că ușile au fost larg deschise pentru tineri încă din rezultatele obținute la ultimele alegeri, unde ne mândrim cu o pondere de 21% a femeilor din Parlament. Peste jumătate din acest procent, respectiv  56% sunt tineri… Acțiunile noastre se îndreaptă în continuare către tineri și de aceea dorim să îmbunătățim nivelul de implicare al tinerilor în activitatea politică și decizională a României. În actualul program de guvernare ne concentrăm intens asupra accesului egal al tinerilor la educația de calitate, relevantă și incluzivă, asupra creării de noi locuri de muncă pentru tineri, asupra sprijinirii familiilor tinere și stimulării antreprenoriatului tânăr.
Calitatea noastră de parlamentari ne determină și mai mult să creăm un cadru de comunicare fructuos cu tinerele generații și să găsim soluții pentru o implicare cât mai activă în luarea deciziilor, mai ales să realizăm acest lucru prin intermediul instrumentelor folosite de tineri- platformele de social media.

Vocea tinerilor parlamentari români a fost auzită de parlamentarii prezenți iar senatorul călărășean a răspuns cu drag invitației pentru interviu în cadrul unei televiziuni locale. Acolo a dezvoltat ideile pe care le susține privind creșterea nivelului de conștientizare și a importanței implicării  tinerilor în viața parlamentară. Roxana Pațurcă a arătat că, având un trend de creștere a reprezentanților tineri din Parlamentul României, putem ajunge să avem cât mai mulți tineri inovatori care să reprezinte România cu mândrie în cadrul proceselor decizionale.


Concluziile acestei conferințe vor fi trasate în cadrul întâlnirilor de mâine, urmând apoi să ne întoarcem în România pentru a continua proiectele începute. Mulțumesc tuturor colegilor pentru încrederea acordată și am convingerea că România este pe drumul cel bun spre dezvoltare durabilă și de succes!