Roseți. Primarul Rîjnoveanu despre proiectul de gaze naturale din localitate…

5 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Roseți. Primarul Rîjnoveanu despre proiectul de gaze naturale din localitate…

Primar Nicolae Rîjnoveanu: Proiectul de înființare a lucrărilor de gaze naturale în com. Roseți a fost depus demult, prin 2018, Roseți fiind printre primele comune care a întreprins acest demers necesar dezvoltării localității noastre. Acesta a trecut de ambele faze, respectiv de faza tehnică și de cea economică, dar nu a putut fi finanțat în limita celor 235 mil. euro alocați proiectelor din România. Astfel, doar 14 proiecte au primit finanțare pentru că suma a fost insuficientă pentru toate proiectele ce au depășit 50 de puncte ( 104 proiecte).

Prin adresă înaintată la Ministerul Fondurilor Europene am primit răspunsul că putem în această situație să reluăm proiectul prin depunerea documentației prin programul Național Anghel Saligny, în condițiile în care 5,5 mil. euro au fost alocați pentru proiectul de înființare a gazelor naturale. Așteptăm cu nerăbdare, în urma discuțiilor cu Alexandru Soare directorul general al Ministerului Dezvoltării ca proiectul nostru să nu mai fie evaluat, întrucât a fost deja o dată supus acestor proceduri fiind considerat eligibil. Am solicitat domnului Soare a se urgenta și pentru localitatea Roseți procedurile legale pentru a se scurta timpul și a se acorda finanțarea necesară – a declarat pentru Atitudinea din Călărași primarul com. Roseți Nicolae Rîjnoveanu.