Roseți: Primarul Rîjnoveanu critică pe cei ce aruncă haotic gunoiul de grajd dar și hârțogăria din Instituții. VIDEO

11 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Roseți: Primarul Rîjnoveanu critică pe cei ce aruncă haotic gunoiul de grajd dar și hârțogăria din Instituții. VIDEO

Ziua de muncă a primarului din Roseți, Nicolae Rîjnoveanu nu începe obligatoriu în birou. Aceasta poate începe cu controale ale lucrărilor efectuate la școli, unde se verifică progresul acestora, cu controale asupra salubrizării localității sau în locurile unde se depozitează clandestin gunoaie. Colaborarea cu Garda de Mediu este importantă, mai ales la finalizarea lucrărilor de salubrizare a comunei de gunoaiele aruncate haotic. Primarul indică drept foarte necesar realizarea unei platforme doar pentru gunoiul de grajd care poate fi întrebuințat apoi în agricultură. Crescătorii de animale au fost convinși să își realizeze astfel de lucrări pe proprietățile lor. O problemă este însă cu cei ce au arendat suprafețe de teren pe raza com. Roseți. Obiectul de activitate al locuitorilor este agricultura și creșterea animalelor. O preocupare din care rezultă gunoi de grajd care nu trebuie aruncat haotic sau la un loc cu cel menajer. El trebuie reciclat aici, pe terenurile din localitate în locul îngrășămintelor chimice care au degradat solul, proprietățile productive ale acestuia – spune primarul. Nu este greu pentru un deținător de 1000 hectare să realizeze o platformă de 5000 metri patrați pentru gunoiul de grajd ce trebuie folosit apoi pe terenurile sale. Rîjnoveanu indică că această activitate de împrăștiere a îngrășămintelor naturale pe terenurile agricole ar trebui subvenționată de stat.

VIDEO 

Primarul din Roseți a rămas un critic al activităților de plimbat hârtiile între Instituții ale Statului. El indică volumul mare de hârtii de pe biroul său, pe care trebuie să le prioritizeze și să rezolve situațiile descrise. Degeaba s-a îmbunătățit baza informatică pentru că tot hârtia se folosește. Trebuie terminat cu traficul ăsta de hârtii. Asta înseamnă că foarte mulți oameni pe sus, din Instituții sau Direcții nu își găsesc locul și cer de la subordonați hârtii. Nu se poate așa ceva. Să fie dați afară! este categoric primarul. Să ne mai ușureze și nouă primarilor activitatea pentru a avea timp de teren. Am un utilaj de salubrizare pe raza localității. Trebuie să îl controlez. La fel mai am două șantiere în comună. Am o modernizare la școli și un alt executant ce execută modernizare la rețeaua de apă și canalizare. Eu trebuie să urmăresc lucrările astea chiar dacă am diriginte de șantier. Nu stau toată ziua să citesc la hârtii…sau chestionare. Hai să terminăm cu această apucătură…spune Rîjnoveanu.


Am pregătit locația unde se vor desfășura curând alegerile. 2 secții își desfășoară activitatea pe același amplasament. Secția nr. 2 am fost nevoit să o schimb în aceeași curte, dar nu mai este în corpul B ci în corpul A din cauza unor lucrări de modernizare. Suntem pregătiți pentru deszăpezire cu 2 utilaje și o colaborare. Nu am mai plătit de mulți ani bani pe astfel de lucrări. Din cauza economiilor îmi permit să îmi cofinanțez și alte lucrări…Dacă reușesc să realizez centrala fotovoltaică pe cele 4 hectare devin independent energetic. Voi menține la 2,50 lei/ metrul cub  prețul apei și îmi voi produce eu curentul electric pentru iluminatul public. Fac economii. Investiția s-ar amortiza în vreo 10 –  12 ani. Vreau să mă bucur de colaborarea tuturor consilierilor locali pentru dezvoltarea localității. Sunt receptiv și la propunerile celor din opoziție, au rolul lor și pot sprijini inițiativele bune. Colaborarea și buna comunicare îmi vor defini activitatea – încheie primarul Rîjnoveanu.