Roseți: Pentru că nu mai are unde să asfalteze primarul PSD Nicolae Râjnoveanu acordă loturi de teren pentru tineri

3 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Roseți: Pentru că nu mai are unde să asfalteze primarul PSD Nicolae Râjnoveanu acordă loturi de teren pentru tineri

Despre comuna Roseți am scris mult ilustrând cu fotografii și filme cu declarații ale oamenilor munca primarului de aici. În comună asfaltarea tuturor străzilor s-a terminat. Primarul a betonat și aleile de pe străzi, a reabilitat multe locații ale Instituțiilor de Învățământ. Proiectele primarului se desfășoară pe durata unui mandat și pe banii guvernului sau pe bani europeni. Nu se poate compara munca și rezultatele sale cu cele ale Primăriei Călărași cu îndatorarea acestuia la o bancă pentru proiecte care nu se termină în acest mandat. Scopul nu este compararea celor două localități. Nu merită. Scopul este acela de a ilustra un obiectiv important al oricărui primar, mai ales când acesta este social democrat – fiind acela de a acorda locuri de casă pentru tinerii comunei.

Nicolae Râjnoveanu suferă cînd pleacă tinerii din comună. Se vede pe fața sa când discută acest subiect…De aceea a făcut toate demersurile legale pe lângă Direcția de Muncă din Călărași pentru a integra pe tinerii din localitatea sa în locuri de muncă din municipiu. Aceștia sunt receptivi, mai ales cînd primarul le-a asigurat și mijloc de transport, un autobuz cu care pot face naveta. Nicolae Râjnoveanu: Tinerii care pleacă să muncească în străinătate vin înapoi acasă, iar cu banii strânși își construiesc case. Am venit în sprijinul acestora legal, pentru că legislația PSD ajută pe tineri ca să își construiască o casă. Anunț pe această cale decizia de încadrare a programului PUZ Construire locuințe pentru tineri – lotizare. Mai multe locuințe se vor realiza în Roseți în tarlaua 52, parcela 224 conform Cărților Funciare  nr 6183 și 5924. Ca primar nu mă preocupă doar să le acord celor care îndeplinesc condițiile legale locuri de casă. Mă oblig să le aduc acolo toate utilitățile necesare construirii caselor și traiului zilnic. Le asigur racordarea la apă, canalizare, rețeaua electrică și mai ales le asigur cel mai important lucru: drumurile de acces, șoseaua și trotuarul. Așa natalitatea comunei a crescut. Suntem printre puținele localități din județ cu natalitate pozitivă. Totul se datorează guvernului și legislației elaborate de PSD care este preocupat de oameni – spune primarul Nicolae Rîjnoveanu. Vizita unor miniștri, a conducerii PSD Călărași prin Iulian Iacomi, Roxana Pațurcă sau Sorin Vrăjitoru nu este întîmplătoare. VIDEO.

Iulian IacomiAm crescut semnificativ calitatea vieții în comunitățile din România indiferent de apartenența politică a primarilor. Suntem singurul partid care a scos satul românesc din noroaie prin proiecte PNDL. Dacă liberalii au închis în 2010 67 spitale, noi, PSD am investit în construcția a 611 unități sanitare. Am investit în educație în construcția de școli și salarizarea cadrelor didactice. Investim în calitatea vieții, în infrastructură rutieră modernă, pentru un transport public de calitate, curățenie și siguranță. Ne preocupă cum trăiesc oamenii în țara noastră și de aceea noi, social democrații am investit masiv în agricultură. Am dublat suprafața irigată a României construind numai în jud. Călărași 195 km de rețele de irigații. În 2017 am înființat peste 8400 firme și am creat 21 000 locuri de muncă. În prezent am crescut la 20% rata de absorbție a fondurilor europene. Programele și proiectele noastre sunt adresate nouă, românilor, oamenilor, celor ce ne-au ales. Suntem datori, suntem obligați să lăsăm ceva în urma guvernării noastre să facem lucruri bune pentru oameni.

Nicolae Râjnoveanu: Tinerii sunt viitorul României,resursa strategică a țării, pentru care statul român are datoria să asigure toate condițiile unei vieți decente și prospere. Doar prin crearea de noi locuri de muncă, prin îmbunătățirea calității și a accesului la educație, prin susținerea familiei tinere, prin stimularea natalității putem asigura noilor generații un viitor aici, acasă, în România.

Programele guvernului sunt și la noi în com. Roseți aplicabile. Vom susține antreprenorii tineri prin intermediul programului Start-up Nation – și nu numai – prin finanțarea nerambursabilă cu 200.000 lei pentru fiecare startup, fără a fi nevoie de cofinanțare. Tinerii sunt susținuți și vor putea, ca până la împlinirea vârstei de 26 de ani, să apeleze la credite fără dobândă, garantate în proporție de 80% de către stat, de maxim 40.000 lei, pentru plata cursurilor, chirieisau a unei părți din construcția unei locuințe – spune Râjnoveanu.

 

Nicolae Râjnoveanu: Vedeți dvs. Programul de guvernare al PSD nu constă în vorbe, ci se bazează pe lucruri reale, pe fapte. Atât studenții cât și ceilalți tineri vor trebui să îndeplinească doar o formalitate: aceea de a prezenta băncilor prin care statul va derula acest program contractul de chirie sau de construcție al locuinței, respectiv facturile pentru cursuri sau pentru cărțile necesare. Mai mult guvernul  încurajează accederea tinerilor în agricultură  prin modificarea legislației, astfel încât, pentru cel puțin 3 tineri/firma, cu vârste mai mici de 40 de ani, în primii 4 ani de la angajare, impozitul pe venit va fi 0.

Important pentru cei tineri este să muncească. Cel puțin un membru de familie tânără muncește în Roseți. De aceea apelez mereu la acea Direcție de muncă. Pentru că Guvernul susține investiții destinate să crească participarea pe piața muncii ( aproximativ 1,3 miliarde EUR) în scopul creșterii ratei de ocupare, fiind vizați tinerii care nu sunt încadrați profesional și nu urmează niciun program educațional sau de formare și alte grupuri vulnerabile. Sume importante de bani vor fi destinate de către Stat  promovării incluziunii sociale și combaterii sărăciei și a discriminării, sprijinind persoanele defavorizate (inclusiv pe romi) să aibă acces la piața muncii și să-și îmbunătățească starea de sănătate și condiția socială. Se va acorda o atenție specială oferirii de asistență medicală accesibilă și furnizării de servicii sociale comunitare, precum și dezinstituționalizării copiilor și a persoanelor cu handicap – a încheiat Nicolae Râjnoveanu, primarul comunei Roseți.