Roseți. La Festivalul Național Mugur de Folclor participanților li se aduc ropote de aplauze. VIDEO

o săptămână ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Roseți. La Festivalul Național Mugur de Folclor participanților li se aduc ropote de aplauze. VIDEO

Festivalul Mugur de Folclor este organizat de Atelierul de Talente reprezentat prin doamnele organizatoare Alina Dumitru si Dorinela Pănescu.Din juriu fac parte artiști consacrați dar si profesori de specialitate. Inainte de premiere fiind sustinute recitaluri de indrăgita artistă de folclor Bianca Dumitru care este eleva la Liceul de artă Marin Sorescu din Craiova, in palmaresul ei având peste 300 de premii obținute la diferite concursuri nationale si internaționale.

 VIDEO

În deschiderea evenimentului cultural a luat cuvântul primarul com. Roseți, Nicolae Rîjnoveanu – gazda ansamblurilor folclorice din județ. Acesta a subliniat însemnătatea actului de cultură în educația tierilor – viitorul comunităților locale și rolul administrațiilor de a asigura condiții bune pentru creșterea și educarea tinerilor. La Roseți nu este primul festival în care ansamblul folcloric din localitate s-a întors cu premiul I ori au fost oferite diplome de excelență primarului Rîjnoveanu. Amintim festivalul Național de la Craiova, din Turcia, Macedonia unde rezultatea muncii maestrului coregraf Sile Baraitaru  au fost recunoscute.

 VIDEO

Ropote de aplauze au fost oferite primarului Rîjnoveanu, în egală măsură cu maestrului Sile & Angelica Baraitaru, profesorului Mădălin Dima dar și artistei Bianca Dumitru care a oferit un recital de neuitat la sfârșitul manifestării culturale. Trebuie menționat rolul Atelierului de Talente care organizează in toată țara evenimente de amploare ca, acest concurs promovând tineri talentati din intreaga țară.In juriu sunt invitați artiști consacrați dar si profesori de specialitate. După deschiderea evenimentului participanții au evoluat în ordinea de mai jos.

1.Ans.folc.Roseți Junior -dans Moldova

 VIDEO

2.Ans.folc. Grâușorul Junior, dans Muntenia-debut

3.Denisa Gheorghe-doină

4.Ans FolC. Roseți Junior, dans Dobrogea-ansambluri

 VIDEO

5.Ans.fol.Borcea, dans Moldova- debut

 VIDEO

6.Ans.fol.Mlădițele Dichiseni – debut

 VIDEO

7.ans.fol.Borcea dans Muntenia-ansambluri

8.Dreams Dance dans tiganesc

9.Denisa Gheorghe, creatie

10.Duet Vals

11.Dreams Dans- popular stilizat

12. Denisa Gheorghe-folclor

13. Ans.folc. Roseți-dans Moldova HM-ansambluri

 VIDEO

14.Ans.folc. Mlădițele Dichiseni-laureati

 VIDEO

15.Ans.folc. Izvorașul dans Moldova-laureati

16.Ans.folc.Roseti dans Muntenia-laureati