Românii sunt obligați să poarte încălțăminte specială în cotețul porcilor

7 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Românii sunt obligați să poarte încălțăminte specială în cotețul porcilor
Românii care vor să îi cumpere pentru sărbători vor fi nevoiți să îi declare la primărie și să amenajeze spații pentru dezinfectare, la intrarea și ieșirea din coteț. Măsurile dispuse de ANSVSA sunt luate pentru a opri extinderea pestei porcine. Peste jumătate din porcii consumați în România provin din gospodăriile cetățenilor. Creșterea individuală a porcilor este noua preocupare a guvernului României. 
 Ei trebuie să fie ținuți în spații bine delimitate, în așa fel încât să nu intre în contact cu animale din alte gospodării ori cu animale sălbatice. Totodată, adăposturile trebuie construite în așa fel încât gospodarului să-i fie ușor să intre și să facă curat. Crescătorii de porci sunt obligați să amenajeze spații pentru dezinfectarea mâinilor, dar și a încălțămintei, care trebuie să fie una strict pentru coteţ. Furajele cu care sunt hrănite animalele să fie ținute în spații protejate. La fel și paiele pentru așternut.