România invadată de parfumuri, articole vestimentare, produse de încălțăminte contrafăcute. Polițiștii de frontieră la datorie…

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru România invadată de parfumuri, articole vestimentare, produse de încălțăminte contrafăcute. Polițiștii de frontieră la datorie…

Polițiștii de frontieră din cadrul PTF Giurgiu cu sprijinul STPF Giurgiu și al Autorității Vamale Române – Direcția Generală Coordonare Control Vamal și Direcția Regională Vamală București, au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra unor mijloace de transport, peste 14.000 de bunuri care purtau însemnele unor firme consacrate şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În perioada 11-13.04 a.c., în baza unui plan comun de acțiune, lucrătorii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ – Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au acționat în sistem integrat cu inspectorii vamali din cadrul Autorității Vamale Române – Direcția Generală Coordonare Control Vamal și Direcția Regională Vamală București, pe linia prevenirii și combaterii faptelor de fraudă vamală și evaziune fiscală.

Cu această ocazie, colegii noștri împreună cu inspectorii vamali, au descoperit, în mai multe mijloace de transport, peste 14.000 de bunuri constând  în parfumuri, articole vestimentare, produse de încălțăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit că bunurile descoperite aparțin unor cetățeni români, turci și bulgari, cu vârste cuprinse între  24 și 57 de ani. Persoanele în cauză nu deţineau documente de provenienţă pentru produsele sus-menţionate.

Bunurile, estimate la o valoare de aproximativ 3.000.000 lei daca erau comercializate că produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de „punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.