România educată, înjunghiată. Comunicat de presă Alianța A.U.R.

6 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru România educată, înjunghiată. Comunicat de presă Alianța A.U.R.

Într-o singură zi, Iohannis şi-a dat arama pe faţă în ceea ce priveşte respectul şi grija sa faţă de educaţia şi de educatorii copiilor români

Din ”România educată”, proiectul naţional pentru educaţie a devenit ”România înjunghiată”, după fapta tragică săvârşită de un elev la Ploieşti, care şi-a atacat cu un cuţit profesoara, în timpul unei ore de curs.Tot felul de analişti, psihologi sau invitaţi apar de nicăieri pe la posturile de televiziune în apărarea elevului cu pricina, găsind motive şi explicaţii ameţitoare pentru justificarea faptei sale. Cum se poate motiva setea de sânge şi de răzbunare a unui copil faţă de profesorul de la catedră, profesor care ar trebui să-i fie model şi călăuză, şi pe care ar trebui să îl respecte?Se vorbeşte doar despre drepturile elevilor, despre libertatea lor totală, dar nu şi despre îndatoririle lor!
În mod contradictoriu, preşedintele Iohannis, profesor şi el, nu spune, niciodată, nimic despre drepturile profesorilor!Până la ora actuală, nu există nicio lege şi niciun organism care să apere cadrele didactice din învăţământul românesc, cadre didactice constituite din oameni educaţi ce se sacrifică făcând ani de zile navetă în şcolile rurale, ore întregi, fără să se plângă. Oameni pentru care programul standard de 8 ore este depăşit de nevoile şi dorinţele elevilor. Oameni care au în mâini viitorul României. Cadre didactice, însă fără şase case construite ”din pregătirile extraşcolare”.
În final, trebuie amintit despre un obicei din societatea japoneză, una dintre cele mai evoluate civilizaţii umane. În Japonia, profesorii sunt singurii care nu se apleacă în faţa împăratului. Acest lucru arată rolul pe care aceştia îl au în societate: profesorii sunt cei care îi fac oameni şi pe împăraţi, precum şi pe toţi ceilalţi, din toate categoriile sociale. Dorim să trăim ziua în care să conştientizăm cu adevărat prezenţa eroilor de lângă noi, a celor ce fac clădirea viitorului să pară atât de simplă. Fără să schimbăm sistemul de învăţământ în mod real, şi nu doar pe hârtie, fără să conştientizăm importanţa profesorilor din întreaga ţară, nu vom putea să ajungem o societate normală, civilizată şi evoluată.