Ripensia și Dunărea Călărași au remizat la scorul de 3-3…

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Ripensia și Dunărea Călărași au remizat la scorul de 3-3…

RIPENSIA TIMIȘOARA – DUNĂREA CĂLĂRAȘI 3-3

Ripensia a oferit mingea la primul gol, marcat de Dunărea în minutul 16. Alexandru Stoica a profitat de oferta generoasă și slăbiciunea de moment și a deschis tabela de scor. Timișorenii leșinați de caniculă s-au motivat către partea a doua a meciului. S-a remarcat Țieranu ce a avut un balon trimis în bară în minutul 20. Ripensia a egalat în minutul 35, când Nemanja Sokovic a marcat cu capul. După cinci minute…Bogdan Șandru a deviat cu umărul în propria poartă.

 

Canicula a afectat ambele echipe

După prima repriză Alexandru Stoica  a fost schimbat, iar Sokovic a fost lovit rău de Șandru și a trebuit să fie dus la spital de salvare chiar în timpul meciului. În acest context, Dunărea a jucat curajos în repriza a doua și a fost răsplătită cu egalarea. În minutul 60, fundașul Bogdan Matei a împins mingea în poartă din câțiva metri, după ce Kanda a avut anterior o relure în bară.

Sorin Sava, gol din… prima 

Sorin Sava a fost unul dintre jucătorii care s-au remarcat în primele momente ale deputului pe teren. Dacă Ripensia a rezistat în prima repriză, în fața echipei Dunărea, situația  s-a schimbat la final de joc. Timișorenii au leșinat din cauza caniculei și jocului dur realizat de călărășeni, iar în minutul 70, Kanda i-a centrat lui Sorin Sava, care abia intrase pe teren, și a înscrisastfel Apoi Ripensia și-a revenit din leșin și a reușit, minunea/ adică egalarea. Astfel,  Dan Taras a egalat în minutul 85.

 

Cosmin Petruescu,  supărat pe prestația unor jucători

Cosmin Petruescu a imputat greșelile făcute de unii jucători săi pe seama caniculei, dar de la unii avea pretenții mult mai mari…

”A fost un meci frumos, spectaculos, cu un ritm destul de bun dacă ne raportăm la condițiile de joc. Îmi pare foarte rău, pentru că am făcut niște greșeli mai mult decât copilărești la golurile pe care le-am primit. Dar asta e! Fac parte din joc, important e să strângem rândurile, mergem mai departe. Păcat de faptul că am înscris de trei ori și nu am reușit să ne adjudecăm toate cele trei puncte. Dacă facem analiza golurilor pe care le-am primit, vom vedea că nu doar defensiva a greșit. Au fost și greșeli personale, au fost și greșeli colective, greșeli de plasament, greșeli de poziționare, care, în mod normal, pe niște condiții normale de joc, pe luciditate corespunzătoare, cred eu că nu le făceam. La pauză, deși conduceam cu 2-1, am dorit să nu facem pasul înapoi. Știam că cei de la Călărași sunt o echipă periculoasă pe tranziție pozitivă și sunt periculoși la fazele fixe. Acesta a fost și raționamentul schimbărilor pe care le-am făcut: schimbări ofensive, schimbări post pe post. Dar sunt jucători de la care poate aveam pretenții mai mari, dacă ne raportăm puțin la experiența lor. Dar eu cred că calitate a jocului și deciziile pe care le-au luat au fost influențate de căldura excesivă”, a declarat antrenorul Ripensiei.

 

 

Nemanja Sokovic 35′, Bogdan Șandru 40′ – autogol, Dan Taras 85′ / Alexandru Stoica 16′, Bogdan Matei 60′, Sorin Sava 70′

Ripensia: I. Rus – Rz. Morariu (Mitrov 74’), Țieranu, Rogac (cpt.), Fridrich – Coulibaly (Stoi 87’), V. Macrițchii (Taras 46’) – Rob. Stoica (Sturzu 74’), Golda, Piftor – Sokovic (Pădurariu 46’)
Rezerve neutilizate: Mosoarcă – Lalic, A. Macrițchii, Gladun
Antrenor: Cosmin Petruescu

Dunărea Călărași: Achiriloaiei – Țenea, Bg. Matei, Bg. Șandru (cpt.), Caragea (Cotigă 46′) – Mănăilă (Tache 69′), Vas. Gheorghe, Bedea (Boiangiu 76′), Al. Popescu (S. Sava 69′) – Al. Stoica (Calu 45+1′), Kanda
Rezerve neutilizate: Alb. Popa – Andr. Moise, M. Fotescu, Coleașă
Antrenor: Mirel Condei

Stadion: Electrica (Timişoara – Timiş); Arbitru: Rareș George Vidican (Satu Mare); Asistenți: Doru Zamfir (Slatina) și Cristian Daniel Ilinca (Craiova); Rezervă: Marius Omuţ (Satu Mare); Observatori: Teodora Albon (Cluj-Napoca) și George Constantinescu (Slatina).

Săptămâna viitoare, Ripensia joacă tot acasă, în 7 august, de la ora 11:00, când primește vizita Unirii Dej.

Dunărea Călărași joacă pe teren propriu, în 10 august, de la ora 18:00, cu Politehnica Timișoara.

Foto: Liga2prosport