Ridicarea gunoaielor, o altă batjocură la care Primăria Călărași@ REBU obligă pe călărășeni ?

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Ridicarea gunoaielor, o altă batjocură la care Primăria Călărași@ REBU obligă pe călărășeni ?

Începând de astăzi 28 sept. 2017, în clădirea Primăriei Călărași va fi deschis un ghișeu care va deservi populația în încheierea de noi contracte cu REBU. O altă noutate este faptul că firma Rebu va încasa contravaloarea serviciilor prestate, direct de la Primărie, urmând ca Primăria prin serviciul de Taxe și Impozite să recupereze de la populație aceste sume. Un fel de obligare a salariaților de la Taxe și Impozite de a presta servicii pentru…salubrizare, ați spune. Astfel Contractele au la antet trecut Municipiul Calarasi. Consiliul local iar la semnatura stampila REBU… Tariful aprobat pt colectare si transport este de 4,5 ron/luna fara TVA pt persoana. Până astazi 28 sept la Primarie s-a semnat vreo 160 contracte pt…tot orașul.

 Contractul cu REBU ar fi fost încheiat în urmă cu mulți ani. Minunea  este că, nu se va mai face colectarea gunoiului menajer din poartă în poartă. Și cetățenii ce locuiesc la case vor fi nevoiți să ducă gunoiul menajer selectat în saci de plastic la platforme amplasate la distanță de casele lor. Primăria nu spune ce înseamnă aceste distanțe, unde anume vor fi instalate aceste platforme care s-au dovedit a fi focare de mizerie și boli, și mai ales dacă există acordul vecinilor pentru a se instala acestea.

Colectarea din poartă în poartă se va mai face un timp de către URBAN, Primăria nu spune cât timp. Gunoiul ridicat de aceștia va fi dus pe platforme anume și selectat iar apoi va fi ridicat și transportat de REBU la groapa ecologică de la Ciocănești. Primăria nu spune nici unde va depozita și selecta URBAN gunoiul ridicat. Se bănuie că ar face asta în curtea societății de pe strada Oborului spre disperarea vecinilor de acolo și mai ales a locatarilor de la Caminul de bătrâni Antim Ivireanul – care au suportat mulți ani mirosurile de la gunoaiele deversate acolo pe înserate.

Drăgulin vorbește în conferințele de presă ținute numai la sediul PNL  despre beneficiile aduse cetățenilor de la case privind plimbarea gunoaielor cu sacii prin minunatul municipiu. El uită de recuperatorii și de cei ce răscolesc gunoaiele în căutare de PET-uri, cartoane și mâncare pentru creșterea porcilor și găinilor din municipiu…

Operatorul REBU tace. Fără să informeze populația, o lasă cu gunoaiele în fața porții. Nici măcar un număr de telefon la un dispecerat nu au făcut public. Este îndoielnic privind receptivitatea acestora la solicitprile populației. În acest timp o nouă afacere va înflori. Binevoitori de etnie rromă cu căruțe tractate de măgari vor ridica gunoiul de la oameni tocmindu-se cu ei. Vom asista la noi gropi de gunoi în aer liber în minunatul nostru municipiu. Sunt multe locații unde acestea există, fără a crea probleme Primăriei. Indic pe cea de la liziera de salcâmi de lângă Stația Meteo, pe cea de lângă calea ferată din Măgureni spre Fabrica de PAL. Ori de pe lângă Cimitirul din Mircea Vodă…Va lua amploare comerțul cu găleți și containere în trei culori, cărora cetățenii vor fi obligați a le găsi loc prin apartamente sau curți, pentru că Primăria Călărași este tare ocupată de…protecția mediului. De necrezut, spun mulți cu care discut subiectul…

Primăria tace și ea. Ori dă comunicate confuze jurnaliștilor cu care are contracte de publicitate. În acest timp Daniel ne spune… Municipalitatea face eforturi pentru o informare cât mai bună a cetățenilor și încearcă conștientizarea populației asupra beneficiilor pe care le va aduce colectarea selectivă a deșeurilor menajere.

Ne lași?