Ridicarea autovehiculelor abandonate, o problemă pe care municipalitatea nu o poate rezolva?

3 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Ridicarea autovehiculelor abandonate, o problemă pe care municipalitatea nu o poate rezolva?

Pentru ridicarea autovehiculelor abandonate există baza legală stabilită din 2017. Multe Primării  au suplimentat legea prin hotărâri de consiliu local. Astfel, pe lângă ridicarea și transportul autovehiculelor abandonate în locuri publice se va plăti și o amendă pentru fapta sancționată de Codul rutier, ori Hotărâre de Consiliu local. Procedura în multe municipii este simplă. La depistarea unui autovehicul care staționează nelegal, acesta este fotografiat, se întocmește un act de constatare tehnică în prezența a 2 martori care să ateste starea tehnică exterioară a autovehiculului, zgârâieturi, etc. Autovehiculul este ridicat de firma autorizată și transportat la o parcare special amenajată pentru astfel de vehicule.

În municipiul Călărași, Primăria a contractat decât un serviciu de ridicare a garajelor prefabricate, prin firma lui Ionescu Aurel, cel care este responsabil și cu marcajele rutiere din municipiu. Nu avem un serviciu de ridicare al autovehiculelor a spus acesta – oferindu-se să îl presteze chiar el. O fac legal, dețin posibilități de ridicare, transport, depozitare și personal specializat. Iar serviciile mele aduse comunității sunt eficace, acționez prompt și rapid acolo unde îmi indică Poliția locală. Mi-am asumat un mare risc cu ridicarea și transportul garajelor, spune Ionescu. Mulți deținători de garaje amenință, sunt violenți chiar și în prezența polițiștilor locali, atunci când le ridicăm… Mă bucur însă de sprijinul comunității și am rămas plăcut surprins de sondajele publice care arătau că peste 90% din participanții la sondaj au fost de acord cu măsura ridicării garajelor amplasate nelegal, dispusă de primarul Drăgulin și a realizării de parcări moderne, mai spațioase. Sper ca Primăria mun. Călărași să se orienteze și către ridicarea autovehiculelor care blochează parcări publice, intrarea unor Instituții ori încalcă reguli de circulație staționând unde este interzis. Pentru că ne-am săturat de asemenea exemple pe care le descoperim la tot pasul, a spus Ionescu dând exemplul intrării DSP blocată de o Dacie…

Contactat telefonic în legătură cu un autovehicul abandonat pe strada Sloboziei, Dragoș Coman, viceprimarul responsabil cu coordonarea Poliției locale și Ordinea Publică în municipiul Călărași a declarat că Serviciul transport din cadrul Primăriei lucrează de mult timp la un Regulament pentru ridicarea autovehiculelor abandonate sau care nu respectă prevederile legale. Viceprimarul a făcut referință la autovehiculele aduse din U.E. de samsari și expuse în oarcarea publică din fața liceului agricol respectic liceului Eminescu din municipiu. Nu putem permite ca locurile de parcare care revin riveranilor sau care ar trebui să deservească Instituțiile din zonă să fie ocupate după bunul plac al unor samsari – a spus viceprimarul Coman, amintind și de nenumăratele interpelări ale consilierului local dr. Filimon Carmen în acest sens. Nici viceprimarul Viorel Ivanciu nu agreează aceste autovehicule amintind de imposibilitatea de a salubriza zonele, de deszăpezirea lor sau de disconfortul la care aceste obligă pe cetățeni.