Reparațiile la Școala Gimnazială Carol I din Călărași sunt în toi – deși iarna se apropie…

4 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Reparațiile la Școala Gimnazială Carol I din Călărași sunt în toi – deși iarna se apropie…

Cu chiu cu vai Primăria Călărași a reușit să găsească finanțare și a obținut avizele de la Ministerul Culturii necesare efectuării reparațiilor la acoperișul, pereții și tavanele Școlii Gimaziale Carol I/ fosta Școală generală nr 1 din mun. Călărași. Astăzi, 8 noiembrie la fața locului ne-am convins de profesionalismul firmei constructoare, S.C. Malex SRL. Societatea a acordat foarte mare atenție organizării muncii. Schele de calitate au fost montate în linie, cu perdele de protecție, anoorate astfel încât să nu fie distruse lucrările arhitectonice existente. L-am descoperit pe administratorul societății ing. Soare Gabriel, un om comunicativ, asociabil cu presa – deschis a informa pe călărășeni despre lucrurile bune pe care vrea să le realizeze și aici prin reparațiile clădirii de patrimoniu. Nu a fost ușor, selecția firmelor care execută astfel de lucrări de către Ministerul Culturii presupune o evaluare corectă și un palmares de lucrări, de salariați cu expertiză, utilaje. S.C. Malex SRL a căștigat lucrarea legal, prin licitație publică pe site-ul de achiziții implementat pe platforma SICAP.

Lucrările au început pe  data de 16.10. 2019 și au ca termen un an, respectiv data de 16.10.2020. Vreau să termin înainte de termen lucrarea, dar totul depinde în lunile următoare de starea vremii, de iarna care ne așteaptă. Sunt lucrări de complexitate, restauratorii care necesită o bună organizare de șantier, control al calității permanent. Vrem să-i asigurăm pe călărășeni, pe cei care au copiii la această Instituție de învățământ școlar de faptul că ne vom executa cu profesionalism lucrarea – a declarat administratorul societății, care a spus că ne poate oferi detalii despre orice activitate desfășurată aici.