REBU Călărași și 80 elevi de la liceul Danubius au strâns gunoaiele de pe malul canalului Jirlău. VIDEO

4 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru REBU Călărași și 80 elevi de la liceul Danubius au strâns gunoaiele de pe malul canalului Jirlău. VIDEO

Astăzi 28.03.2019, orele 12:20, 80 elevi voluntari  de la Liceul „Danubius” din Călărași, coordonați de prof. Antoaneta-Ancuța Brașoveanu și prof. Silvia Șestacovschi, au adunat gunoaiele de pe malul canalului Jirlău din cartierul Mircea Vodă – mun. Călărași. Nu este prima acțiune la care elevii participă împreună cu REBU Călărași, aceștia au mai participat și pe 1 Martie în aceeași locație unde au strâns 70 saci de gunoaie. Din dorința de a trăi într-un mediu cât mai curat,tinerii ajutați de compania Rebu  înțeleg să se implice în igienizarea canalului Jirlău.

Și astăzi, copiii au strâns 70 saci de gunoaie oferiți gratuit de Rebu Călărași. Compania nu s-a lăsat mai prejos. 3 autospeciale de salubritate au ridicat astăzi gunoiul aruncat haotic la capătul străzii Panduri. Directorul zonal Răzvan Sauciuc ne-a prezentat containerele de plastic distruse cărora li se fură roțile, sau li se rup sistemele de închidere, și gunoaiele aruncate haotic de locuitorii de la case din zona Mircea Vodă. Ni se spune că situația se regăsește la peste 90% din punctele de colectare/ rampele existente în municipiu, salariații REBU fiind obligați să încarce manual cantități mari de deșeuri amestecate cu gunoi menajer, aruncate nu în tomberoane ci pe lângă acestea. Acțiunea, care face parte din Programul “EcoProvocarea”, nu este singulară, elevii promit că vor reveni pentru a curăța zona. Preocuparea noastră se va îndrepta și către igienizarea unor cartiere, dar pentru aceasta avem nevoie de acordul municipalității și al REBU Călărași. Ne gândim pentru aceasta la ziua de 5 iunie, Ziua Mediului… a declarat doamna profesor Ancuța Brașoveanu, descriind campania de încurajare a familiilor copiilor ce au participat și la acțiunea de astăzi, de conștientizare pentru un municipiu curat. Răzvan Sauciuc a declarat că va susține acest program prin parteneriatul încheiat cu Liceul Danubius, punând la dispoziție saci și autospeciale.