Răzvan Banu – candidatul PRO România la Primăria com. Ileana se prezintă…VIDEO

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Răzvan Banu – candidatul PRO România la Primăria com. Ileana se prezintă…VIDEO
 • Buna ziua,
 • Numele meu este Banu Constantin Razvan sunt nascut si crescut in comuna Ileana mai exact in Satul Artari, doresc sa candidez pentru functia de Primar al comunei Ileana din partea partidului Pro Romania. Consider ca este o mare responsabilitate si onoare de a asuma functia de Primar. Multumesc cu aceasta ocazie colegilor din organizația Pro Romania Calarasi, care mi-a acordat aceasta oportunitate de a candida si reprezenta partidul.

 

 • Am trait in comuna Ileana pana la varsta de aproximativ 20 de ani. Am continuat studiile la Bucuresti si in acelasi timp m-am angajat in cadrul unei companii multinationale.Consider ca experienta pe care am asimilat-o in ultimi 15 ani in cadrul a doua mari companii multinationale – fiecare cu un numar de angajați de peste 10.000 -, asumand de-a lungul activității functii de coordonare si conducere, acestea imi sporesc sansele de reusita in ceea ce imi propun sa implementez si sa demarez in cadrul primariei din comuna Ileana.
 • Remarc în acest context situația că în activitatea depusă până în prezent am dovedit bune calități manageriale si, mai ales rezultate pozitive în ce priveste coordonarea si lucrul in echipa. Am avut si am in continuare în directă coordonare mai multe echipe cu diferite nivele organizatorice si cu sarcini diferite. În același timp, consider că pentru funcția de primar sunt necesare, la un loc, nu doar calitați manageriale si spirit organizatoric, dar si iniţiativă personala, abilități de comunicare și relaționare, orientare spre obţinere de rezultate, dinamism si ambitia de a demonstra ca se poate, ramanand totodată bine conectat si informat cu privire la situația și problemele locale. Aceste abilitati le-am dobandit prin formari profesionale, cursuri si experienta la locul de munca. Consider ca ma caracterizeaza o serie de calitati si valori care ma pot recomanda drept candidatul necesar si oportun pentru functia de primar in comuna Ileana.
 • Sunt dornic de cunoastere, dedicat si implicat, o persoana care vrea sa demonstreze ca se poate si altfel, cu atat mai mult cu cat sunt multi primari care au reusit în acest sens. Multe din proiectele pe care trebuie si sunt necesar sa le implementez au fost conturate in urma discutiilor purtate cu locuitorii comunei. Am identificat puncte slabe dar in acelasi timp si solutii pentru remedierea acestor probleme.
 • Vreau sa implementez un nou sistem de management care va avea ca principal obiectiv binele locuitorilor cat si dezvoltarea comunitatii si aducerea comunei, gradual, la standarde europene – in principal ceea ce nu au in comuna Ileana: infrastuctura rutiera (comunala), apa potabila si canalizare, gaze naturale, modernizare scoli si gradinite, sanatate, nu neaparat in acesta ordine.In urma discutiilor purtate cu locuitorii comunei am identificat o serie de probleme:Situatie neclara a terenurilor agricole din comuna – problema sesizata de locuitorii comunei-Comunicare si transparenta slaba / inexistenta intre primarie si cetateni-Drumurile pietruite sau fara piatra.-Existenta retelei de alimentare cu apa potabila (apa nu este potabila) in proportie de 35 – 40%.-Inexistenta sistemului de alimentare cu gaz metan;-Inexistenta retelei de canalizare si a unei statii de epurare;-Infrastructura de transport locala slab dezvoltata;

  -Interesul scazut al agentilor economici pentru dezvoltare afaceri in comuna.

 

Propun locuitorilor comunei un proiect pe termen lung realizabil pe o perioada de 8 ani;

1. Lucrari de cadastru imobiliar intravilan, extravilan si actualizare acte – SOLICITARE LOCUITORI

2. Modernizarea drumurilor comunale si a ulitelor satesti – crearea de podete pentru accesul in gospodarii. Strada este cu 20 – 40 cm mai sus decat gospodariile oamenilor (in mare parte).

3. Extinderea retelei de alimentare cu apa potabila in toata comuna – doar 3 sate au apa din 9.

4. Realizarea retelei de alimentare cu gaz in toata comuna.

5. Reabilitarea si dotarea corespunzatoare a scolilor si gradinitelor din comuna.

6. Asfaltare drum comunal Stefanesti – Artari, Vlaiculesti – Condeesti, care face legatura intre Jud. Calarasi si Jud Ialomita.

7. Realizare retea de canalizare si statie de epurare a apelor reziduale / menajere.

8. Crearea de gradinite / crese cu program prelungit – in funcție de necesitati si analiza din teren.

9. Amenajarea si dotarea unui centru de joaca pentru copii – nu exista parcuri.

10. Biserici – reabilitare.

11. Lucrari de extindere a retelei de iluminat public in comuna – siguranta cetateni + instalare sistem monitorizare video.

12. Realizarea de alei pietonale – tot pentru siguranta locuitorilor.

SANATATE

 • 13. Dezvoltarea infrastructurii de sanatate pentru a putea raspunde oricand cetatenilor care au nevoie de serviciile medicale in cazuri de urgenta – achizitia unui autoturism pentru deplasari in comuna.
 • 14. Relocare dispensar in centru localitatii Ileana.

COLECTARE DESEURI

15. O mare problema este cauzata de gospodariile abandonate in care s-au stabilit animale salbatice

16. Educarea populatiei din comuna pentru colectarea selectiva a deseurilor.

17. Suplimentarea numarului de pubele in cadrul comunei. Trebuie gasita o solutie ecologica de ingropare / ardere pentru animalele moarte

DIVERTISMENT

 • 18. Modernizarea caminului cultural din comuna si dotarea lui corespunzatoare.
 • 19. Creare terenuri pentru sport in satele Florica, Ileana, Artari, Stefanesti.

DEZVOLTARE FAMILIE

 • 20. Crearea de conditii famililor tinere care doresc sa locuiasca in comuna – alocare loturi teren pentru casa cu utilitatile trase (asfalt, curent, apa)

CREARE LOCURI DE MUNCA

 • 21. Atragerea de firme pentru a crea un numar suficient si diversificat de locuri de munca. Firme care sa asigure locuri de munca pentru toate categoriile sociale.
 • 22. Punerea la dispozitie de terenuri si spatii care pot fi folosite pentru dezvoltari antreprenoriale;
 • 23. Dotari pentru interventii in caz de situatii de urgenta.
 • 24. Dotarea cu utilaje pentru serviciul de gospodarire comunala si salubritate.

Toate aceste proiecte, pot fi realizate cu fonduri europene, fonduri guvernamentale si partial din  fonduri locale.

Pe aceasta cale ma adresez locuitorilor comunei Ileana sa iasa la vot in numar cat mai mare, pentru a decide viitorul comunei pe urmatorii 4 ani.

Fiecare vot conteaza daca doresc sa faca o schimbare reala in bine pentru binele lor si al comunitatii. Ii rog sa iasa la vot in numar cat mai mare pentru a face posibila aceasta schimbare, pe care personal o consider in bine pentru comuna si locuitori.

Impreuna vom reusi sa facem aceasta schimbare care trebuie sa urmareasca interesul locuitorilor si nu interesul persoanal.

Vă mulțumesc pentru suport și vă chem să construim împreună un proiect nou care să se adreseze tuturor celor care cred posibilă o dezvoltare stabilă și predictibilă a comunei Ileana, pentru toți locuitorii!

Un viitor mai bun prin votul vostru!