Raed Arafat: ”Coronavirusul nu are tratament. Șansele ca România să scape de epidemie sunt foarte mici”

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Raed Arafat: ”Coronavirusul nu are tratament. Șansele ca România să scape de epidemie sunt foarte mici”

Raed Arafat a declarat că șansele României de a scăpa fără niciun caz confirmat de coronavirus sunt foarte mici, mai ales după apariția acestui virus în Italia, unde trăiesc comunități mari de români. El a făcut declarații îngrijorătoare, aseară, la Antena 3 privind riscul uriaș al apariției unei epidemii de coronavirus în România. Boala declanșată de acest virus care a apărut în China nu are tratament. Infecția cu coronavirus nu are tratament și nici nu există un vaccin specific, tratamentul fiind simptomatic, a afirmat, duminică seara, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, el arătând că acest tip de virus poate suferi mutații…

„În acest moment pe teritoriul României nu există niciun caz confirmat de coronavirus. Din păcate, probabilitatea ca acest lucru să se păstreze așa sunt extrem de scăzute. Oamenii circulă foarte mult, iar semnele nu sunt vizibile decât în momentul în care probabil este prea târziu. Practic până la momentul depistării persoana poate contamina deja mulți oameni cu care a intrat în contact. Vă dați seama că închiderea ermetică a tării este imposibil. Cu regret trebuie să recunoaștem faptul că apariția cazurilor de coronavirus în toate tările din Europa este doar o chestiune de timp”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

„Coronavirsul nu are tratament. Și nici nu există vaccin. Se tratează simptomatic. Dacă se agravează situația, se apelează la Terapie Intensivă. Se recomandă ca cei care au simptome să nu se trateze singuri, să nu ia antibiotice. Nu avem un vaccin pentru el. Când vom avea vaccin, se va putea reduce la maximum răspândirea lui. Nu știm dacă nu se va schimba ca și comportament și ca impact. Pe parcurs, poate suferi mutații. Manifestarea sau impactul poate fi mai serios”, a spus Arafat, la Antena 3.

Coronavirusul nu se manifestă ca o gripă obișnuită

„Nu este sigur 100% că dacă v-ați format imunitatea împotriva lui, să nu-l mai luați încă o dată. Fiind un virus nou, sunt multe studii în realizare. Noi știm că se transmite pe calea aerului, dar sunt studii care verifică dacă nu se transmite prin salivă sau altceva”, a explicat Arafat.