Răducu Filipescu își așteaptă rândul la DNA

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Răducu Filipescu își așteaptă rândul la DNA

Senatorul de Călărași, Răducu Filipescu a fost denunțat recent pentru comiterea unor fapte de corupție, la Direcția Națională de Anticorupție. Pentru că nimeni nu este mai presus de lege, nici Domnia Sa nu va fi, fapt pentru care Secția de combatere a corupției din cadrul acestei Instituții se va ocupa și de audierea sa. Prin lucrarea 905/ VIII – 1/2016, înregistrată ca urmare a unui denunț prin e-mail la data de 18.11.2016, Direcția Națională de Anticorupție a fost sesizată de posibile fapte de corupție comise de către recentul ales senator de Călărași. Procurorul șef de Secție Gheorghe Popovici și procurorul șef Iulian Păncescu vor avea iată, de lucru și de pe urma domnului Filipescu, președinte care va urma tradiția de partid, pentru audieri la DNA.

Lucrarea penală se pare că ar conține aspecte infracționale, legate de realizarea unor investiții dubioase ale Consiliului Județean Călărași cum ar fi minunatul sediu al Bibliotecii Județene – pentru care aleșii au găsit tot felul de pretexte de a se ascunde fapte infracționale. Și afacerile legate de  închiderea unor gropi de gunoi se pare că vor fi anchetate de procurorii DNA. Firma care se  ocupa de închiderea gropilor de gunoi din Călărași, Lehliu-Gară, Fundulea și Oltenița, este deținută, conform datelor de la Registrul Comerțului, de către o firmă înregistrată în Larnaca, Cipru. Băieții de treabă și contractele cu bani publici cum ar fi cele de deszăpezire vor începe șirul lung al audierilor și strângerii de mijloace de probă.

Folosirea nelegală a banului public, a fost subiect de discuție vizavi de multe lucrări contestate de consilieri ai PSD ori presa locală, care a semnalat afaceri cu o Companie de drumuri sau firme de casă de care domnul senator nu ar fi străin. Proasta gestionare a Spitalului Județean  – aspecte remediate cu greutate de actualul președinte al Consiliului Județean Călărași Iliuță Vasile, și o echipă de liberali inimoși cum ar fi Rareș Ionescu, Emil Mușat și Camelia Ghiveciu – au fost un alte subiecte, ce au demonstrat proasta gestionare a banilor publici, administrați de fosta conducere a  Consiliului Județean Călărași.

Trebuie amintit și de  risipa de bani la Centrul Cultural, constatată recent și prin controlul Consiliului Județean dar și  de procurorii DNA, care au ridicat întreaga arhivă a acestui Centru pentru stabilirea prejudiciului. Gurile rele din Călărași au indicat către afaceri de reparații de mântuială a unor drumuri, de reabilitare care de fapt s-au realizat pe bani foarte mulți și de proastă calitate.

Vă vom informa despre cursul anchetelor pe https://www.atitudineadincalarasi.ro