Radio Still FM Călărași continuă interviurile despre evenimente, abuzuri și…hibele administrației publice locale

3 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Radio Still FM Călărași continuă interviurile despre evenimente, abuzuri și…hibele administrației publice locale

Astăzi 5 februarie am continuat dezbaterile cu Florin Driga despre proiectele de modernizare ale municipiului Călărași. S-au prezentat lista cu cele 16 străzi din municipiu pe care viceprimarul Viorel Ivanciu dorește a le asfalta în regie proprie prin meseriașii de la Serviciul Pavaje – subordonat Primăriei. Minune!Pe lista cu străzi de asfaltat apar și străzi gata …asfaltate.

Ecaterina Teodoroiu este 1/2 asfaltată, în timp ce Ion Scorțaru și str Sulfinei sunt asfaltate deja… Urmează Eremia Grigorescu, Mihail Sadoveanu, Pescăruși (Panduri, Zăvoiului),  Silozului, Miron Costin, Străjerilor, Andrei Șaguna, Diaconu Coresi, Aleea Constructorului, Anton Pann, Locomotivei (N. Titulescu-Tudor Vladimirescu), Kogălniceanu și Nicolae Iorga.

Se arată că în actualul Proiect de buget cu cei 90 miliarde lei vechi solicitați de primar pentru modernizarea și…amenajarea peisagistică a bulevardului Nicolae Titulescu lung de 826 metri, cu doar 77,5 miliarde de lei vechi se poate proiecta și executa asfaltarea la tot cartierul Mircea Vodă. Grupul de consilieri PSD nu se opun reabilitării bulevardului Titulescu ci risipei a 90 miliarde de lei. Se arată cum aceștia doresc asfaltarea din bugetul pe 2018 a cartierului Mircea Vodă, a străzilor Stadion, Speranței, Cireșilor și Oituz din cartierul Farfuria, a bulevardului 1 Mai pe porțiunea de la Navrom către Măgureni, sau alte străzi ca Macului, Locomotivei sau din cartierele periferice din municipiu. Și acolo trăiesc călărășeni ce plătesc taxe și impozite. Și aceste cartiere aparțin municipiului nostru…Se continuă cu discuții asupra calității lucrărilor prestate prin exemple date de cetățenii din municipiu, care sunt nemulțumiți de faptul ca strada Grivița în loc să fie adusă la starea inițială pe banii celor ce au săpat acolo…va fi din nou excavată pentru a se introduce în subteran rețeaua electrică și alte branșamente aeriene. Pe care bani?

În emisiune s-a discutat despre sondajul Primăriei Călărași de apreciere a deschiderii patinoarului minunat vizavi de alt sondaj prin care s-a cerut cetățenilor să evalueze care sunt prioritățile de urmat: realizarea de parcări, repararea șoselelor și trotuarelor sau…realizarea unui patinoar nou. Moderatorul Florin Driga a lansat în discuție starea de sănătate a populației, lipsa de igienă cauzată de lipsa toaletelor publice. Nu se știe cum își va continua primarul Drăgulin lupta sa pentru proiectele de modernizare a municipiului, acum după  aproape 6 ani de mandat ca primar. Se fac referințe la discuțiile cu cetățenii. Astfel, în timp ce unii consilieri se implică prin discuții cu cetățenii, există și consilieri a căror activitate nu este cunoscută. Se fac referințe și la parlamentarii a căror activitate în folosul comunității nu este cunoscută, nu au proiecte legislative proprii…

În condițiile în care primarul refuză sub diferite pretexte dialogul la acest post de radio este îndoielnică afirmația sa: Cert este că nu ne vom lăsa bătuți. Vom lupta în continuare pentru proiectele de modernizare ale acestui oraș….

Care modernizare? Când… Și care bătaie, cu cine…