Radio Stil FM Călărași continuă informarea călărășenilor cu știri de actualitate. LIVE

8 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Radio Stil FM Călărași continuă informarea călărășenilor cu știri de actualitate. LIVE

Radio STIL FM Călărași continuă pe 105,5 Mhz  emisiunea Aici și acum… O emisiune de interviuri cu si despre oameni interesanti si creativi, activitatea cărora ne bucură sau ne inspiră. Stil FM Călărași este locul unde se dezbat evenimente, abuzuri si hibele administratiei locale.
Asculta si participa de la ora 16 pe frecventele Stil FM Radio…Aici si Acum Emisiunea unde te faci auzit!

Astăzi 10 oct. 2018 emisiunea a prezentat principalele știri din domeniul cultural, luna dramaturgiei românești la Călărași, spectacolele ce au loc în mun. Călărași. A fost prezentat evenimentul monden al săptămânii, nunta primarului PNL din com Borcea,  Aniel Teodor Pațurcă Nedelcu cu senatoarea PSD Roxana Pațurcă și recenta numire a acesteia ca președinte al Comisiei de Administrație din Senat.

Au fost prezentate principalele realizări ale Primăriei condusă de sloganul vom face…vom drege, deși nimic nu s-a finalizat. În afară de plimbările primarului și montare cu jandarmii a unei cruci pe vârful Negoiu, sfințirea unei școli generale în …com. Dorobanțu și plimbarea la Conferința Națională Smart City de la Alba Iulia. Legat de aceasta au fost prezentate proiectele primarului de reabilitare a Centrului Civic, unde…nu se știe când anume, călărășenii vor descoperi jardiniere și gradene,  trepte și rampe pentru persoane cu dizabilități, pergole, iluminat ornamental, canalizații subterane, zone de ședere cu bănci inteligente (dotate cu prize USB, sisteme inteligente si autonome). Au fost prezentate și alte proiecte uluitoare ale primarului din Călărași, așa numitul proiect de regenerare urbană și dezvoltare durabilă prin care călărășenii vor descoperi bicicletele, iar orașul minunat va fi împânzit de o rețea de piste de biciclete. Un alt proiect minunat este acela din Centrul Civic al minunatului nostru municipiu, unde primarul apreciază că spațiul public nu este amenajat corespunzător, fiind în mare măsură degradat.

S-a discutat despre demolarea Pieței Centrale Agroalimentare, a Bazarului, despre realizarea canalizării în Oborul săptămânal, urmată de realizarea unui gard și intenția de a se cere taxe de acces acolo. Despre gunoaiele aruncate pe lângă Obor unde Rebu acționează mai mult la solicitarea Gărzii de Mediu.

Marea Asfaltare este de fapt o bășcălie prin care municipiul s-a împrumutat la o bancă ca să asfalteze în acest an vreo 2 străzi de la periferie. Cele centrale, Republicii, Grivița, București, Rahova, Plevna restul orașului arată jalnic…străzile stau scufundate în gropi unde călărășenii își rup mașinile, suportă pagube de zeci de milioane anual și mai ales disconfortul de nedescris.

S-a discutat că în locul garajelor prefabricate ridicate din parcări nu s-a realizat nimic, a trecut timpul și nu s-a realizat nimic. La fel și lângă Complexul H2O unde zona salubrizată acum 4-5 luni, de unde s-au desființat cotețele și grajdurile și unde acum au crescut buruieni de 2-3 metri înălțime.

Unde este acea consultare publică a cetățenilor care este obligatorie și trebuie să stea în spatele proiectelor și mai ales priorităților de urmat? În nici un caz în mun. Călărași. S-au dat exemple de administrații conduse de primari PSD sau PNL unde aceasta funcționează eficient și unde comunicarea cu cetățenii este importantă pentru primari. O comparație între infrastructura din comune ca Roseși, Jegălia, etc. cu cea dezastruoasă din municipiu. Lipsa parcărilor, orașul invadat de omizi vara și de gândaci toamna. O dezinsecție degeaba…Despre aruncarea gunoaielor și parcurile din Călărași vizavi de buruienile ce cresc pe domeniul public printre blocuri ca zona Agneza, sau celebrul bulevard 1 Mai unde animalele pasc…Discuțiile despre laudele Primăriei care a ridicat vreo 100 de caroserii ruginite de autovehicule abandonate în 3ani…deși le întâlnim peste tot. Despre reconstruirea clădirii Poștei vechi și alte ruine ce stau la rând. Unde este performanța lucrătorilor din direcția de proiecte a Primăriei vizavi despre proiecte despre care se aude că au fost respinse sau care nu corespund? Salarizarea personalului public din Primărie, pregătirea lor profesională și mai ales eficiența…

Emisiunea a continuat cu discuții despre Regulamentul privind emiterea ”Autorizației de spargere” și refacere a infrastructurii domeniului public și privat al mun. Călărași, un proiect la care consilierul local PSD, Dinu Florin a lucrat mult împreună cu grupul său. Pe unii consilieri i-a preocupat starea dezastruoasă a străzilor din municipiu după ce pe acestea se execută lucrări de reparații, de realizare a canalizării, etc. Mai precis sunt indicate gropile din carosabil care creează pericole pentru circulație, distrug autovehiculele și creează pe lângă pagube conducătorilor auto foarte mult disconfort. 

Proiectul definea termenii și tehnologiile de refacere a carosabilului și stabilea documentația tehnică, planuri de situație, proiectul de semnalizare a lucrărilor, modalitatea de înștiințare pentru efectuarea lucrărilor – stabilind detaliat documentele ce urmează a fi depuse și mai ales modul de executare a intervențiilor de urgență și altor lucrări.
Cel mai important capitol din proiectul PSD este acela prin care erau stabilite condițiile tehnice de refacere a domeniului public afectat de lucrări, prin care în funcție de natura străzilor afectate, de realizarea lor erau stabilite condițiile de refacere.
Obligațiile deținătorilor sau administratorilor de rețele erau stabilite detaliat inclusiv controlul obligatoriu al reprezentanților Primăriei.

De ce a fost respins proiectul? Pentru că amenzile pentru nerespectarea și neaducerea străzilor la starea inițială erau foarte mari. Dar pagubele suportate de călărășeni la reparațiile auto? Lipsa de parcări și de soluții a administrației locale au fost și acestea dezbătute.

Emisiunea va continua în fiecare miercuri la orele 16 pe 105.5 Mhz. La ea sunt invitați călărășenii, aleșii noștri cărora li se pot pune întrebări în direct, telefonic sau de pe pagina facebook stil fm Călărași