PSD propune introducerea salariului minim european! Cu pensiile este altă poveste…

o lună ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru PSD propune introducerea salariului minim european! Cu pensiile este altă poveste…

Partidul Social Democrat va propune un parcurs predictibil pentru introducerea salariului minim european în legislaţia românească, astfel încât antreprenorii să îşi poată stabili din timp politicile salariale pentru proprii angajaţi.

 

Totodată, propunem stabilirea unui mecanism de creştere anuală a salariului minim din România, în funcţie de parametri economici obiectivi, care va permite antreprenorilor să facă estimări mult mai exacte cu privire la resursele financiare ce trebuie alocate, pe termen mediu şi lung, pentru forţa de muncă şi pentru dezvoltarea afacerii.

În acest context, PSD denunţă dezinformarea agresivă practicată de USR împotriva legislaţiei europene privind salariile minime adecvate din Uniunea Europeană. USR insinuează, în mod mincinos, că o astfel de măsură adoptată de Parlamentul European ar implica o creştere a taxării muncii.  Contrar celor susţinute de USR, creşterea salariilor din România ca urmare a introducerii salariului minim european va echilibra raportul dintre muncă şi capital, va contribui la reducerea decalajelor sociale prin creşterea salariilor mici şi medii şi va asigura creşterea sustenabilă a pensiilor pe termen mediu şi lung.
Totodată, măsura este esenţială pentru determinarea tinerilor să îşi construiască un viitor în România, având în vedere că principalul motiv al plecării acestora din ţară este legat de diferenţa dintre salariile din România şi cele din alte state europene.