PSD oferă finanțare pentru primarii ce doresc dezvoltarea localităților lor. Iată cum…

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru PSD oferă finanțare pentru primarii ce doresc dezvoltarea localităților lor. Iată cum…

Vești bune vin astăzi din partea Guvernului, vești care confirmă angajamentul  autorităților de a aduce toate localitățile României la standardul european de civilizație: programul de investiții derulat prin Fondul de Dezvoltare ș iInvestiții. Prin acest nou program, fiecare primar poate solicita finanțare pentru începerea unui nou proiect sau finalizarea celor deja aflate în desfășurare.

Mecanismul acestui nou program, care completează investițiile ce se derulează prin programele de tip PNDL, este fundamentat pe o singură idee: accelerarea schimbărilor în bine a localităților țării, prin completarea tipurilor de investiții posibile și mai ales prin simplitatea și rapiditatea cu care se pot finanța proiectele.

Practic orice primar poate solicita extrem de simplu sprijin financiar în maxim 10 zile. Mai concret, se va oferi un avans atât pentru proiectele noi, cât și pentru cele începute, prin completarea și trimiterea a doar 2 documente. Primăriile călărășene pot așadar să ceară începând de astăzi bani pentru maximum două proiecte, iar pentru a-i primi, trebuie să transmită Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, cea care gestionează Fondul, autorizaţia de realizare a lucrărilor sau devizul de lucrări şi documentația tehnică necesară demarării execuţiei lucrărilor.

Domeniile de prioritate pentru Fondul de Dezvoltare și Investiții sunt extinderea rețelelor de curent electric, de gaz natural, de apă șicanalizare, refacerea sau modernizarea drumurilor comunale, a celor județene, a străzilor, podurilor și pasajelor. De asemenea, se mai finanțează prioritar spitalele județene, spitalele municipale, dispensarele, centrele medicale dar și școlile, grădinițele, creșele ori campusurile școlare.

Mai mult decât atât, deși nu se încadrează pe lista domeniilor cu priorități, se va avea în vedere și finanțarea bazelor sportive, a iluminatului public, a locuințelor sociale, a locuințelor pentru tineri și de serviciu, și nu în ultimul rând, a căminelor culturale. Noul program de investiții se va derula pe următorii 20 de ani și va finanța proiecte în valoare de 10 miliarde de Euro.