PSD nu este de acord cu concedierile şi tăierile de salarii din sistemul bugetar!

5 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru PSD nu este de acord cu concedierile şi tăierile de salarii din sistemul bugetar!

Partidul Social Democrat nu este de acord cu concedierile şi tăierile de salarii din sistemul bugetar anunţate de ministrul Marcel Boloş.

 

PSD: Este adevărat, trebuie să ajustăm cheltuielile publice, dar acest obiectiv nu se va face prin soluţii imorale, de tristă amintire, precum tăierile salariale, aşa cum s-a întâmplat în regimul Traian Băsescu. Deja inflaţia a avut o contribuţie negativă asupra veniturilor românilor!Partidul Social Democrat şi Coaliţia de guvernare au ca scop sprijinirea populaţiei şi a companiilor româneşti în această perioadă complicată, şi protejarea veniturilor acestora.

Sub nicio formă nu vom discuta despre tăieri de salarii! Dimpotrivă, misiunea Coaliţiei de guvernare este să apere veniturile şi puterea de cumpărare a tuturor cetăţenilor ţării. Ceea ce a şi făcut de când PSD a intrat la guvernare şi a ales consensul, stabilitatea şi cooperarea politică în locul unui conflict permanent şi al instabilităţii.Pentru milioanele de oameni care se confruntă cu inflaţia şi alte probleme economice, ar fi o sfidare ca statul să-şi umfle cheltuielile şi să risipească banul public. De aceea, PSD susţine categoric stoparea risipei din cel puţin trei domenii:
-Reducerea cheltuielilor neesenţiale;
-Eliminarea bonificaţiilor nemeritate, de lungă durată;
-Interzicerea cumulului pensiei încasate de „tinerii pensionari” reangajaţi la stat înainte de împlinirea vârstei de pensionare.
Noi, social-democraţii, vom găsi cu siguranţă soluţiile cele mai potrivite pentru a eficientiza cheltuielile bugetare pentru că, în asemenea momente, această decizie este o dovadă de solidaritate faţă de români…
foto: Infofinanciar.ro, bursa.ro