PSD mai aproape de oameni…Din 2019 pensiile vor fi virate numai pe card.

8 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru PSD mai aproape de oameni…Din 2019 pensiile vor fi virate numai pe card.

Ministerul Finanţelor Publice nu vrea să cheltuiască 600 milioane lei pe an pentru expedierea pensiilor prin Poşta Română, iar de anul viitor, pensia nu va mai fi adusă de poştaş, ci va fi virată ‎pe card. 3 milioane de pensionari vor fi afectați de această măsură și vor primi pensia pe card, pentru că ministrul de finanţe Eugen Teodorovici vrea să cheltuiască cei 600 de milioane lei, care sunt cheltuiţi anual pentru expedierea pensiilor, pentru a  putea fi distribuiţi administraţiilor locale urmând a fi folosiți la… investiţii. În România sunt aprox. 5 milioane de pensionari, din care peste 1,7 milioane îşi încaseză în prezent pensiile cu cardul.

Nenorocirea îi va afecta pe pensionarii de la sate, unde băncile nu au deschise sucursale sau bancomate. Astfel doar 30% dintre românii care trăiesc în mediul rural au  cont bancar şi foarte puţini dintre aceştia sunt pensionari. Operarea unui bancomat, verificarea soldului, extragerea pensiilor folosind sisteme electronice va fi dificilă pentru mulți dintre pensionarii de la ţară ce au un nivel mai redus de educaţie și sunt obligați astfel să se descurce cu sistemul bancar.