În PSD începe curățenia. Viorica Dăncilă nu mai poate accepta trândăvia din entitățile unor ministere…

12 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru În PSD începe curățenia. Viorica Dăncilă nu mai poate accepta trândăvia din entitățile unor ministere…

Viorica Dăncilă solicită analiza salariilor din ministere și corecta remunerare a celor detașați: Aceste lucruri nu le mai putem accepta

Detașările de personal de la societăți comerciale la unele ministere pe salariile mari, frumoase unde nu se justifică vreo performanță au iritat pe presedintele PSD Viorica Dăncilă. Aflată la Tulcea, Viorica Dăncilă, preşedintele executiv al partidului, Eugen Teodorovici, şi secretarul general Mihai Fifor au făcut o serie de declarații, la şedinţa Comitetului Executiv Judeţean al Organizaţiei PSD. 

Declaraţiile au fost făcute în contextul în care ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a prezentat măsuri care ar putea fi adoptate pentru acoperirea deficitului bugetar: Dacă te-ai pensionat din sistemul de stat, mai lucrezi la stat? Eu spun că nu. Mergi în privat! Ştim foarte bine ce se întâmplă de ani de zile în acest sens. Sunt măsuri de bun-simţ pe care le vom discuta, astfel încât până la rectificare să fie prezentate şi, sper, multe din ele să fie şi asumate”, a afirmat ministrul Teodorovici.

Dăncilă a mai spus că vor fi verificate şi entităţile din cadrul unor ministere care au mai mulţi şefi decât angajaţi: “Sunt ministere în care avem entităţi cu mai mulţi factori de conducere decât salariaţi. Avem entităţi unde vrem să vedem ce au făcut într-un an de zile. Avem societăţi, şi am văzut una chiar săptămâna trecută, în care veniturile sunt egale cu cheltuielile, dar şi-au crescut salariile. Nu este o abordare corectă. Nu putem irosi banul public şi trebuie să fim foarte fermi în astfel de situaţii. De săptămâna viitoare vom lua fiecare minister în parte, vom analiza toate aceste lucruri şi vom vedea cum putem descentraliza şi să lăsăm unităţile din teritoriu în subordinea consiliilor judeţene şi să apropiem decizia de cetăţeni“, a menţionat premierul Dăncilă.

“Sunt foarte multe persoane, pe unele dintre ele le ştim, pe altele le aflăm acum când facem analiza fiecărui minister, persoane care sunt detaşate de la societăţi comerciale. Dacă este angajat de trei zile pe salariul de prim-ministru, detaşarea se face pe salariul din societate. Aceste lucruri nu le mai putem accepta. Vom cere detaşările de la fiecare minister în parte, pentru că nu e corect şi nu e un mod constructiv de abordare”, a afirmat premierul.

Conducerea PSD nu se află întâmplător la Tulcea, aceasta fiind într-o serie de deplasări prin județe pentru a identifica  disfuncționalități ce trebuiesc reparate. Acestea vizează atât buna funcționare a aparatului Guvernului din teritoriu dar și o analiza a rezultatelor organizațiilor PSD din județe, ca urmare a alegerilor europarlamentare. Surse de presă reconfirmă că social democrații care nu s-au implicat în implementarea Programului de guvernare nu vor avea loc în acest partid. O astfel de vizită este planificată și în județul Călărași, care deși figurează printre primele 10 locuri pe țară în clasamentul alegerilor europarlamentare, are unele probleme de remediat pentru corecta implementare a Programului de guvernare. Se mai vehiculează că indicatorii de performanță ai Instituțiilor deconcentrate vor fi atent analizate, și nu se vor admite scuze.

Liderul PSD Călărași Iulian Iacomi a declarat faptul că principalele realizări economice și sociale ale echipei PSD Călărași sunt atent analizate periodic, iar lipsa de performanță și/ sau neimplicare a unor colegi nu trebuie să frâneze sub nici o formă Programul de guvernare al PSD.