PSD: Guvernul a oferit profesorilor tot ce se putea da în cadrul bugetului din acest an

4 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru PSD: Guvernul a oferit profesorilor tot ce se putea da în cadrul bugetului din acest an

Guvernul a oferit profesorilor tot ce se putea da în cadrul bugetului din acest an 

Greva dascălilor şi refuzul de a-şi continua activitatea până când nu vor fi soluţionate toate revendicările afectează grav actul educaţional. Parlamentarii PSD privesc cu îngrijorare prelungirea artificială a unui conflict care ar putea fi rezolvat fără să afecteze miile de elevii care sunt în prag de examene.

„S-a răspuns la toate problemele ridicate de sindicalişti. Practic, greva a atins nivelul maximal care putea fi obţinut pentru acest an. Guvernul a oferit profesorilor tot ce se putea da în cadrul bugetului din acest an. De acum încolo, greva nu mai aduce niciun beneficiu profesorilor, ci doar deservicii pentru toate părţile şi, în special, pentru elevi. Dreptul la protest al profesorilor nu trebuie să îngrădească dreptul la educaţie al elevilor. Elevii şi profesorii trebuie să revină în clase.
Sunt şi alte forme de protest la care pot recurge sindicatele, astfel încât să nu afecteze programul şcolar al elevilor”, a subliniat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureş.Guvernanţii au prezentat sindicaliştilor o nouă ofertă care include bonusuri salariale, garanţia că acestea vor fi acordate în continuare, precum şi asumarea unei Legi a salarizării care va face parte din Programul de guvernare pentru învestirea noului Guvern – acest program având valoare de lege pentru Executiv.„Se oferă un supliment pentru acest an tuturor angajaţilor din Educaţie, în valoare de 2.500 de lei, în două tranşe, respectiv în luna iunie se acordă pe cardul de salariu 1.000 de lei care pot fi cheltuiţi pentru orice destinaţie, în luna octombrie se acordă pe un card dedicat 1.500 de lei, din care 1.000 pot fi cheltuiţi doar pentru susţinerea activităţilor didactice, iar restul pentru orice destinaţie”, a mai adăugat Gheorghe Șimon, deputat PSD de Maramureş.
Salariile pentru personalul nedidactic vor creşte la nivelul maxim din grila prevăzută în Legea salarizării. Tot pentru personalul nedidactic se va acorda un supliment pentru acest an de 1.000 de lei, acordat tot în două tranşe, în iunie 500 de lei şi în octombrie 500 de lei.„Noua lege a salarizării, care trebuie revizuită, conform PNRR, va include creşteri pentru diverse categorii de angajaţi din Educaţie, începând de anul viitor. Garanţia că Guvernul îşi va respecta angajamentul privind Legea salarizării va fi menţiunea din Programul de guvernare pentru învestirea noului Guvern – acest program având valoare de lege pentru Executiv”, s-a arătat în expunerea social democraților.