PSD continuă acordarea de ajutoare cultivatorilor de tomate. Iată condițiile…

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru PSD continuă acordarea de ajutoare cultivatorilor de tomate. Iată condițiile…

Dragi prieteni,

Și anul acesta se anunță a fi un an bun pentru agricultura românească, iar măsurile pe care Guvernul PSD le-a luat și le ia în continuare pentru a sprijini fermierii autohtoni sunt de bun augur atât pentru producătorii agricoli, cât mai ales pentru cetățenii români, cei care pot pune pe masă produse alimentare de calitate la prețuri decente.


Săptămâna aceasta Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a virat în conturile Direcțiilor Agricole Județene suma totală de 201.5 milioane lei, reprezentând plata beneficiarilor înscriși în programul de sprijin pentru tomate din Ciclul I.
Dintr-un număr de 19.166 legumicultori înscriși în ciclul I, 14.398 au depus cereri și au primit banii, iar aproape 9000 încă livrează pe piață, întrucât au obținut producție suplimentară.
Sprijinirea de către Guvern a cultivatorilor de tomate români a făcut ca anul acesta să putem pune pe masă roșii proaspete, din producția autohtonă, încă din luna mai.


Pentru toți cei care doresc obținerea ajutorului de 3000 de Euro/an acordat cultivatorilor de tomate, amintesc aici condițiile:


– Să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de minimum 1000 mp;
– Să obțină o producție de minim 2 kg de tomate/mp și să valorifice o cantitate de tomate de minimum 2000 kg dovedită cu documente justificative, de pe suprafața de teren menționată;
– Să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu tomate în sere și solarii.
Sunt măsuri bune luate de Guvernul PSD, măsuri care își arată beneficiile din plin.

Președintele PSD Călărași
Iulian Iacomi