PSD câștigă conducerea Consiliului Județean Călărași…

o lună ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru PSD câștigă conducerea Consiliului Județean Călărași…

Ion Samoilă a fost ales președinte al Consiliului Județean Călărași, cu unanimitatea voturilor consilierilor prezenți

Astăzi 18 sept. 2020 a luat sfârșit bunul plac creat de PNL în Consiliul Județean Călărași ca urmare a retragerii sprijinului politic al lui Vasile Iliuță. De mult, de atunci de când s-a produs aceasta exista obligația legală de a se alege un nou președinte prin votul consilierilor județeni în funcție.

Locul a fost ocupat vremelnic de Barbu Valentin caruia îi plăcea să se adreseze cum că exercită atribuțiile funcției de președinte în condițiile în care el a fost ales de către consilieri pentru a fi vicepreședinte doar pe durata mandatului lui Vasile Iliuță. La propunerea consilierului județean Sergiu Manole, consilierii județeni l-au ales în unanimitate pe Ion Samoilă, lider de grup al PSD în Consiliul local.

Ion Samoilă a declarat pentru Atitudinea din Călărași că va asigura interimatul până la alegerile de săptămâna viitoare, respectiv normalitatea. Aceasta înseamnă că tot astăzi consilierii PSD au votat în unanimitate acordarea prn rectificare a celor 800 salarii personalului DGASPC aflat în suferință din cauza nepăsării administrației conduse de Barbu Valentin. Normalitate înseamnă în concepția PSD și a lui Ion Samoilă încetarea hăituirii a hărțuielilor conducerilor Instituțiilor subordonate Consiliului Județean, a CJCC, a DGASPC, continuarea lucrărilor de către Societatea de Drumuri și Poduri în județ, aprobarea documentației pentru începerea lucrărilor de reabilitare la Palatul Prefecturii dar și a celorlalte proiecte în curs.

Echipa PSD a arătat astăzi unitate în jurul noului lider, Vasile Iliuță, omul care a fost mereu atent la oamenii din subordinea sa, și mai ales a călărășenilor. Marile proiecte ale lui Iliuță vor continua după alegerile locale când împreună cu mulți primari va continua dezvoltarea tuturor localităților din județ și nu doar a celor unde sunt interese politice – cum a demonstrat actuala administrație liberală ce a acordat finanțare doar primăriilor conduse de liberali. 

Dezvoltarea pentru Iliuță înseamnă zero interese personale. Înseamnă multă muncă în echipă, cu oameni devotați comunităților pe care îi reprezintă, cu specialiștii, cu oamenii ce au expertiza lucrului bine făcut. Înseamnă responsabilitate și comunicare permanentă cu cetățenii. Înseamnă dăruire…