PSD Călărași se grăbește să își aleagă conducerea. De ce oare?

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru PSD Călărași se grăbește să își aleagă conducerea. De ce oare?

Recent, presa de casă a PSD Călărași anunță că vineri, 21 sept la ora 18 la Sala Barbu Știrbei vor avea loc alegeri ale conducerii PSD în Călărași. Se știe că până în prezent PSD Călărași nu a avut o conducere aleasă de membri ci numită de la centru. Interimatul care a durat de peste 2 ani va înceta pe 21 septembrie, când președenția partidului poate fi  preluată de singurul candidat la această funcție, actualul președinte interimar Pandea Ciprian, secretar de Stat în Guvernul României. Cum va reuși acesta să se ocupe simultan de problemele guvernării și de cele ale conducerii unui partid în care trebuiesc organizate și conduse către victorie alegeri viitoare nu se știe. Pandea a declarat posibililor candidați că nu are nevoie de sprijinul acestora, că el va face echipă cu George Chiriță, actual secretar al partidului. 

Cine îndrăznește să își mai depună candidatura o poate face pânî joi 20 sept ora 12.

Oare ce ascunde graba alegerilor/ nu se mai poate suporta un interimat de câțiva ani?

Vor fi aleși și 17 vicepreședinți ai partidului, un secretar executiv, o președintă la Organizația de femei, un președinte la pensionari, la PES, la Sindicate și la Liga Aleșilor locali. Pesediștii nu au fost convocați până în prezent la această minunată adunare și nu cunosc criteriile de selecție ale celor ce vor să reprezinte partidul, nu cunosc pe cadidați. În teritoriu unii membrii marcanți vorbesc despre reprezentativitate, și arată cu degetul la c onducerea partidului pe care s-a pus mâna de către cei din municipiu, ei social democrații din județ rămânând simpli executanți ai unor decizii care uneori nu convin, și mai ales fiind neconsultați în probleme importante de partid. Alții au acuzat lipsa de comunicare, veșnica problemă a PSD Călărași ca fiind generatoare de neînțelegeri care a făcut bunul plac al unora care urmăresc interese personale și nu ale partidului. Biroul de presă al partidului prin Răzvan Mezeșanu nu a mai dat comunicate de luni de zile iar deschiderea oferită presei și cetățenilor a fost egală cu zero. Conducerea partidului poate fi văzută rareori vineri după amiaza când se adună cu ușile închise chiar membrilor din propria organizație, practicile de comunicare și socializare lipsind cu desăvârșire. Rămâne de văzut încotro va apuca acest partid, în care mulți și-au pus speranța și la Călărași.

Marian Pîrloagă