PSD Călărași pune pumnul în gura presei

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru PSD Călărași pune pumnul în gura presei

Dacă scrii prea mult adevărul, riști ca acesta să deranjeze pe unii parlamentari ori reprezentanți marcanți ai PSD Călărași. Nu vreau să fac remarca lui Nicolae Iorga. Aceea că: Adevărul este ca apa rece, el face rău dinților stricați ... Vreau să susțin același lucru care s-a strigat tare de câteva voci în Ședința CEx. a PSD Călărași de acum 2 săptămâni. S-a strigat și s-a acuzat lipsa de comunicare, a conducerii locale a acestui partid politic, arătându-se și prin discuții, lipsa de deschidere  față de presă – a unor lideri de partid. Am fost unul care am cerut personal interviuri, conferințe de presă și informări periodice pentru presă, dar… PSD Călărași a avut mari întârzieri de comunicare, refuzuri și orientări către un anumit jurnal…Din rău, se merge în mai rău, au apreciat membri ai CEx și aceasta a fost demonstrată și ulterior…

PSD Călărași și-a permis să selecteze presa, pe criterii de neînțeles. A început cu cotidianul online Atitudinea din Călărași, un cotidian care a fost prea aproape de PSD Călărași, care a prezentat prea mult și prea corect în campaniile electorale locale și parlamentare eforturile candidaților de a fi cunoscuți și… de a fi aleși. Arhiva Atitudinea din Călărași este plină de comentarii ale candidaților PSD Călărași, întâlniri cu alegătorii, etc.

Recenta ședință a CEx din PSD Călărași a condiționat prin vocea președintelui interimar Pandea ca discuțiile să nu fie făcute publice, ca și când acest partid ar avea ceva de ascuns și nu ar fi democratic. Scopul real al bătăii pe funcția de președinte, al amânării alegerilor din partid și mai ale al încălcării Statutului de partid l-am făcut public pe link și s-au prezentat și înregistrările video interzise a fi publice pe link

Adevărul postat, apreciat a face rău conducerii de partid a continuat prin mesaje SMS de retragere a așa zisei încredere către cotidianul online Atitudinea. Din rău s-a mers în mai rău. Urmând principiul fostului președinte al Cons Județean Filipescu – care a dat afară presa de la o ședință similară, și PSD Călărași vrea să se alinieze. După ședința în cauză deși s-a promis o comunicare de presă aceasta nu a avut loc.

Acuzele împotriva cotidianului Atitudinea din Călărași au continuat… La Crăciunul PSD de anul trecut unde a fost invitată tot o parte a presei, cotidianul nostru și-a permis ca împreună cu ceilalți jurnaliști de la Argument ori Observator invitați să fotografieze invitații, discursul acestora și mai ales manifestările.

Fotografiile celebre ale dansului dintre liderul PNL Iliuță Vasile și senatoarea PSD Roxana Pațurcă au fost preluate de colegi de presă care le-au postat pe site-urile lor. Dansul, discursul sunt ceva normal, pe care presa o face, anume corecta informare. Numai că dansul și strângerea în brațe, aceste manifestări normale, firești – au fost apreciate de doamna senator drept ceva foarte secret, despre care presa nu avea dreptul a le publica. Cotidianul Online Atitudinea din Călărași, a informat corect aceasta pe link Pentru că am apreciat că aceasta înseamnă presa.

Publicarea prea multor detalii despre democrația din acest partid a deranjat, și a devenit pretext pentru consiliera senatoarei Pațurcă de a evita / nu invita la Conferința de presă cotidianul nostru / posibil și alți jurnaliști. Paguba în ciuperci nu este, presa, indiferent care ar fi este unită și se informează despre discuțiile din cadrul unei Conferințe, subiectele fierbinți evitate sau greșelile gazdelor. Cum ar fi refuzul de comunicare și comportamentul gazdelor…chiar din cadrul conferinței amintite, care l-a determinat pe jurnalistul Nelu Bălașa să părăsească sala.

În loc să se repare greșelile, consiliera de senator comunică presei neinvitate că de fapt…doamna senator este deranjată de postările despre Domnia Sa, mai ales a fotografiilor de la întâlnirea de Crăciun – la care presa a fost invitată… Se insistă ca o perioadă (neprecizată) prezența cotidianului nostru să nu o mai deranjeze pe doamna senator – arată consiliera acesteia.

Libertatea de a pune pumnul în gura presei și lipsa de comunicare au rezultat și din informarea pe mail. În locul acesteia președintele interimar vine prin SMS-uri kilometrice la ceas târziu de noapte, cu tot felul de rugăminți și/sau amenințări către procese, ca urmare a analizei discursului Domniei Sale de pe link Arena Media ori link Obiectiv . Oricine poate constata că persoana intervievată, fie el și președinte interimar de partid… face aluzie la lipsa de bun simț, bărbăție ori omenie a celor care au curajul, de a candida cu El la șefia partidului.

La punctele de vedere și atitudinea nedemocratică ce rezultă din acest comportament se poate aprecia drept o formă de a se pune pumnul în gură…Sau o formă de cenzură…

Curtea Europeană a Drepturilor Omului apreciază că libertatea de exprimare include „nu numai informațiile și ideile primite favorabil sau cu indiferență de opinia publică ori considerate inofensive, dar și pe acelea care ofensează, șochează sau deranjează. Acestea sunt cerințele pluralismului, toleranței și spiritului deschis, fără de care nu există societate democratică”.

Vom reveni…