PSD Călărași. Președintele Iliuță prezintă stadiul proiectului Portului turistic și conexe acestuia. VIDEO

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru PSD Călărași. Președintele Iliuță prezintă stadiul proiectului Portului turistic și conexe acestuia. VIDEO

Vasile Iliuță nu a abandonat proiectul portului turistic din Călărași cum ar crede unii. Din contra, s-a realizat alt proiect tehnic. Zona turistică va integra portului turistic și prin realizarea unui pod peste Borcea (amplasat undeva în dreptul restaurantului Sălcii și cotul Borcei) dar și pentru realizarea unui Aqua Magic Parc, respectiv a unui parc de distracții cu funcționalitate permanentă. Iliuță a descris în cadrul conferinței de presă despre consolidarea lucrărilor existente respectiv a palplanșelor pentru ancorarea acestora din cauza solului nisipos .

 VIDEO

Conform declarațiilor anterioare ale președintelui Iliuță, acesta nu se va opri aici ci va continua pentru realizarea pe celălalt mal al Borcei pe o suprafață de 27 hectare ce aparține Consiliului Județean a diferite locații pentru destinații turistice cum ar fi hanul piraților, localuri și spații de agrement cu diferite funcțiuni. Una dintre preocupările CJ va fi includerea acestei locații în circuitul turistic.

 VIDEO

Trebuie menționat că alte intenții vizează realizarea unui port industrial în zona Chiciu, realizarea de terasamente și reabilitarea plajelelor publice, igienizarea pădurii prin parteneriate cu Primăria Călărași, Romsilva și Apele Române.