PSD Călărași este aproape de oameni și de Sărbătorile Pascale,

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru PSD Călărași este aproape de oameni și de Sărbătorile Pascale,

Încă o dată social democrații din PSD Călărași au demonstrat astăzi 14 aprilie că-i preocupă cei nevoiași, amărâți, persoanele cu probleme din comunitatea călărășeană. Sintagma solidaritate cuprinsă în cuvintele: prosperitate, solidaritate, demnitate – ce definesc numele PSD nu este ceva întâmplător la Călărași. Este ceva normal ca în fiecare an social democrații să contribuie fiecare, benevol, cu o sumă de bani, pentru a cumpăra alimente, dulciuri, cozonaci pentru cei ce nu își permit asta, pentru a le aduce zâmbetul pe buze. Astăzi, social democrații au distribuit prin președintele Ciprian Pandea – subsecretar de Stat la Ministerul Tineretului și Sportului, dlui ing. Marius Dulce, ing. Alexandru Chiriță, Denisa Caraion, Rudolf Manea, Ionuț Vișan și alți tineri inimoși – pachete cu alimente și dulciuri la copiii din cadrul Centrului de zi pentru persoane cu handicap fizic din Călărași.

CENTRUL DE ZI PENTRU PERSOANE CU HANDICAP din  Calarasi  este un proiect al lui Marius Dulce, pe care el l-a inițiat ca președinte al organizației municipale Călărași a PSD și lider al grupului de consilieri locali PSD. Ideea lui Marius Dulce a fost dezvoltată la un sediu construit între liceul Agricol și fosta Școală generală nr. 10. Aici se desfășoară  activitati de recuperare: kinetoterapie, psihopedagogie, logopedie, socializare, terapie ocupationala, consiliere  psihologica, asistenta sociala.

Copiii au întâmpinat pe cei din PSD Călărași cu brațele deschise, i-au aplaudat și i-au strâns în brațe. Ei au simțit că sunt iubiți de oameni a explicat Tudora Zanfir, președinte în exercițiu al Asociației. Copiii cunosc bine pe cei din PSD Călărași având cu ei mai multe activități comune de socializare si dezvoltarea de abilitati cum sunt serbari, expozitii cu obiecte lucrate in tehnica quilling, manifestari cultural-artistice,  participare la alte actiuni ca, de exemplu: Ziua mamei (martie), Sarbatori Pascale, 1 Iunie, Ziua Dovleacului, Serbarea de Craciun.Însemnătatea evenimentului este apreciată de copii și explicată de directorul Centrului de Zi.

Doamna director le-a prezentat invitaților spațiile Centrului de zi și preocupările celor 87 de copii. Modelarea lutului în produse artizanale, confecții diferite de lenjerie, grădinărit sunt câteva dintre ele.

Pentru noi, arată în interviu președintele Ciprian Pandea este o preocupare normală să fim alături de oameni. Vom continua astfel de acțiuni și activități, iar preocuparea centrală a noastră va fi prin măsurile de reformă pe care românii le cunosc – explică acesta.