PSD Călărași: în cea mai optimistă variantă, peste 1 an vor putea începe lucrările la podul de la Drajna…

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru PSD Călărași: în cea mai optimistă variantă, peste 1 an vor putea începe lucrările la podul de la Drajna…

Vicepreședintele PSD Călărași Marian Ichim este un om preocupat de un proiect mai vechi de al său…podul de la trecerea cu nivel a căii ferate de la Drajna. Proiectul este asumat și de foști politicieni locali cum ar fi Maria Dragomir se spune, dar fără succes… PSD Călărași vrea, ca acum în acest mandat să îl finalizeze.

Marian Ichim arată: După închiderea/finalizarea proiectului podului se vrea ca prioritate pentru Sociatatea Drumuri Naționale Călărași, pentru drumurile naționale din administrare mărirea capacității portante a DN3 pe relația Podul 4 și nodul rutier Lehliu de pe A2. Lucrările constau în frezarea și așternerea a 2 straturi asfaltice. Urmărim o fluidizare a traficului dar și lățire a drumului până la Lehliu – arată liderul social democrat Ichim. Proiectul vrem să îl demarăm în acest an cu oportunitatea de a-l realiza începând de la anul următor. Am avut discuții în partid cu președintele interimar subsecretarul de Stat, Ciprian Pandea care a promis că va interveni către colegii din ministerul transporturilor pentru a acorda o atenție mărită realizării urgente a acestui pod. Și parlamentarii noștri, ai PSD Călărași au cerut prioritatea pentru aceasta prin vocea senatorului Roxana Pațurcă dar și Iulian Iacomi.

Este un proiect pe care vrem să ni-l asumăm spune Ciprian Pandea, un proiect care să fie util oamenilor care ne-au cerut asta în campania electorală. Vom informa la timp despre etapele/stadiile proiectului și despre execuția acestuia. Deocamdată s-au aprobat finanțarea studiilor de oportunitate/fezabilitate necesare construirii podului. Avem voință, eu personal am discutat cu colegul meu dl. ministru Răzvan Cuc de la Ministerul Transporturilor pentru a lua măsuri pentru participanții la traficul auto. Vrem să asigurăm fluidizarea circulației în nodul rutier DN21 cu A3 la trecerea cu nivel a căii ferate de la Drajna. Studiile de prefazabilitate și fezabilitate durează cam până în luna septembrie a.c. Investiția de cca. 7 mil. euro va fi asigurată din fondurile Guvernului. Ambiția mea – spune liderul PSD Călărași Ciprian Pandea – este aceea ca acest proiect să fie prioritar și inclus în master planul Ministerului Transporturilor.