PSD Călărași a propus călărășeni la alegerile parlamentare din luna decembrie. Iată pe cine…

o săptămână ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru PSD Călărași a propus călărășeni la alegerile parlamentare din luna decembrie. Iată pe cine…

PSD Călărași și-a desemnat candidații la Alegerile Parlamentare din luna decembrie a.c. Astfel, social democrații l-au propus pe Dumitru Coarnă primul pe lista de Deputați pentru alegerile parlamentare din decembrie anul acesta. Coarnă a confirmat pentru publicația noastră acest aspect și așteaptă acum o decizie finală care va veni de la centru. Următorii pe listă la Camera Deputaților sunt: Cristian Sefer și Sorin Vrăjitoru, ambii deputați de Călărași.

Coarnă este candidatul ideal pentru instaurarea legii și ordinii. Adeptul dialogului social și consultărilor cu cetățenii acesta s-a remarcat în cariera de sindicalist ca fiind aproape de oameni. Susținător a mai multe proiecte și acte normative de reorganizare eficientă a Poliției Române, Coarnă a devenit unul dintre cei mai stimați călărășeni în lupta pentru dreptate și adevăr.

Locul 2 și 3 pe lista de deputați sunt actualii deputați Sefer și Vrăjitoru. Primul și-a dobândit simpatia cetățenilor în zona de centru/ nord vest a județului, acolo unde împreună cu primarii PSD a reușit să reorganizeze eficient activitatea administrativă. Este omul care stă în spatele multor proiecte aprobate de guvernele PSD pentru dezvoltarea localităților, acestuia datorându-se asfaltarea multor comune, dar și aprobarea unor proiecte  de cămine culturale, săli de sport. Sefer a fost susținător al multor proiecte legislative privind eficientizarea administrației publice locale dar și un aspru critic al risipei banului public. Îl regăsim ca susținător al creșterii punctului de pensie și alocației pentru copii, dar și creșterilor salariale ale personalului medical ori cadrelor didactice.

Pe de cealaltă parte pe locul 3 este deputatul Vrăjitoru, unul dintre susținătorii drepturilor pensionarilor. Vrăjitoru este și un aprig susținător al construcției pasajului de la Drajna dar și al portului turistic de agrement din Călărași, al reabilitării sistemelor de irigații din județ, al acordării de subvenții pentru agricultori sau crescătorilor de animale. Recent a fost promulgată legea potrivit căreia beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în unele zone afectate de poluarea remanentă, precum şi pe o rază de 8 km în jurul acestora. De noile prevederi legale vor beneficia și locuitorii municipiului Călărași. Legea a fost modificată la propunerea deputatului PSD, Sorin VrăjitoruLegislația privind sistemul unitar de pensii publice prevede că de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani beneficiază “persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă din cauza extracţiei, preparării şi arderii cărbunelui sau a şisturilor bituminoase, a extracţiei şi preparării minereurilor de uraniu, a extracţiei şi prelucrării minereurilor feroase şi neferoase cu conţinut de praf sau de emisii de gaze cu efect de seră, de amoniac şi derivate de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, feldspat şi siliciu ori de radiaţii din minereuri radioactive, hidrogen sulfurat, crom trivalent, crom hexavalent, cianuri, de pulberi metalice şi/sau de cocs metalurgic” din mai multe localităţi, pe o rază de 8 km în jurul acestora.

Sorin Vrăjitoru: “Am reușit, in calitate de deputat, repararea unei legi care îi nedreptățea profund pe oamenii din CalarasiEste vorba despre Legea nr. 263/2010, referitoare la cei care pot beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizarea prevăzută de lege, și care au locuit o bună parte din viață în zone afectate de poluare remanentă.

 

Privind candidații la Senat pe primul loc este Nicușor Cionoiu. Adică candidatul perfect care va zdrobi pe orice candidat al PNL Călărași.  Omul ales de PSD pentru a candida ca senator în mun. Călărași are expertiza și priceperea necesare în legislație dar și administrație pentru acesta fiind importante proiectele pentru oameni și nu acelea doar pe hârtie. Cionoiu a criticat bunul plac și slaba calitate a unor acte legislative care au dat multiple interpretări și produs pagube unor investitori, dând mult de lucru Instanțelor de judecată.  În opinia acestuia legislația existentă este suficientă. Ea trebuie simplificată prin elaborarea de proceduri, metodologii eficace pentru a pune rapid în practică legea.

Pe Nicușor Cionoiu îl cunosc mulți călărășeni. În asociere cu directoarea economică şi directorul tehnic din cadrul firmei Astalrom SA, acesta a înfiinţat, în 16 octombrie 2003, firma SC “ZMC Trading” SRL, cu sediul social în Călăraşi, strada Independenţei, nr. 68, firmă având ca obiect de activitate transporturile rutiere de mărfuri. SC ZMC Trading SRL este societatea unde Nicușor Cionoiu a activat de mult timp. Societatea  este beneficiarul proiectului „Dezvoltarea producţiei de betoane, material de construcţii puternic, rezistent şi durabil”. Acesta a primit finanţare în cadrul Axei prioritare 4, DMI 4.3 „Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor”. Una dintre realizările firmei este pompa profesională de beton un proiect reușit la Călărași. Cionoiu a reușit succesul în construcțiile din Călărași împreună cu Tase Mileanu şi Floarea Zamfir cu care administrează firma SC ZMC Trading SRL Călăraşi. Cionoiu a precizat că, dacă în primă fază societatea a pornit la drum cu 17 angajaţi, astăzi, ca urmare a implementării proiectului co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, firma a ajuns deja la zeci de angajaţi, avînd o bună reputație prin lucrările de calitate executate.

Pe locul 2 la Senat se află Liviu Mușat, o altă personailtate publică locală ce nu are nevoie de prezentare.