PSD aduce zâmbetul pe fețele întristate din Budești

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru PSD aduce zâmbetul pe fețele întristate din Budești

Marius Dulce și Iulian Iacomi, candidații pe listele PSD Călărași pentru Parlamentul României au adus astăzi un zâmbet pe fețele întristate ale multor locuitori din Budești.

Iulian Iacomi a declarat că nu a întâlnit atâta suferință și sărăcie în tot județul. Nu este posibil să nu ajuți acești OAMENI. Va fi prima mea inițiativă legislativă, aceea de a se aloca fonduri pentru ajutorarea unor localități ca Budești. Oamenii nu au nici măcar WC-uri în curte, condiții minime pentru a trece peste această iarnă– spune Iacomi arătând spre casele fără garduri. Locuitorii îl întâmpină și-i cer să îi scape  de primarul liberal care nu-i ajută cu nimic.

img_20161126_104918

Ați fost un model de primar, veți fi un model de deputat spun oamenii care îl cunosc pe Iacomi. Nu sunt puțini… O femeie spune că pentru ei, cei din Budești, apa caldă și căldura în case este un lux pe care puțini și-l permit.

img_20161126_113528

Oamenii spun că ei huiduiesc pe liberali, pentru că ei nu au curaj să-i viziteze, să le vorbească. Arată că aceștia sunt cei care au dispus închiderea Spitalului din localitate… Am copilul bolnav și nu am nici măcar bani să mă duc cu el la București ori la Oltenița. Liberalii și-au bătut joc de noi, ne-au închis spitalul – spune femeia plângând. Creștem găini și câteva animale. Din asta trăim. Ne înconjoară sărăcia. Pe mulți…O să votăm cu toții PSD. Este singurul care se gândește la noi, la cei săraci și nevoiași, la oamenii amărâți – spun vecinii acesteia care înconjoară pe Marius Dulce și Iulian Iacomi. Noi vom mări alocațiile și pensiile minime. Vom mări punctul de pensie și salariul minim. Vom elimina impozitul pe pensiile sub 20 milioane și obligația de plată a asigurărilor de sănătate de către pensionari. Au plătit o viață întreagă… le explică Marius Dulce la oamenii curioși. Îl ascultă și își aduc aminte de guvernarea Ponta. De vremurile cu care actualul guvern nu se poate compara.Deloc.

img_20161126_111129

O să votăm partidul lui Ponta, PSD-ul spun oamenii amărâți fără vreo ezitare…

Iulian Iacomi este întrebat de ce trebuie ei, cei nevoiași să plătească asigurări RCA pentru căruța cu care își câștigă cu greu existența de pe o zi pe alta. Cum pot să mai trăiesc, spune un bărbat arătând spre familia numeroasă, care nu are nici un venit… Femeia din imagini muncește gratuit, mătură zilnic 3 străzi. Vrea să arate strada ei și că va vota PSD pentru că … primarul ales, de la UNPR nu vrea să-i dea 1 leu pentru munca ei. Oamenii îi dau de milă ce au și ei, un ou, o bucată de brânză, o pâine sau de-o mămăligă, o ajută, pentru că femeia nu cerșește/ ea vrea să muncească. Alții trăiesc din transportul gunoaielor cu căruța ori din spartul lemnelor. Viață grea, de român, spun cei cu care discut oftând…

img_20161126_114317

O altă femeie, din fotografia următoare a ieșit la poartă, unde efectiv plânge. Cere ajutorul social democraților pentru că moare de foame. În casă îi plouă prin acoperișul spart, acoperit cu celofan fixat cu niște pietre… Are venituri pentru a trăi de pe o zi pe alta… O vecină aceeași situație. Avea o pensie de mizerie de 350 lei din care liberalii au mai tăiat 50 lei. Nu poți să treci așa, printre acești oameni. Nu poți să fii indiferent, spune Marius Dulce, un social democrat bine cunoscut în județ. Oamenii ăștia au dreptul la viață, la muncă, și nu trebuie să aștepte mult promisiunile noastre, discută acesta cu celălalt candidat – Iulian Iacomi. Trebuie în continuare să ajutăm clasa socială a celor săraci prin proiecte imediate, pentru că oamenii ăștia nu mai pot aștepta, concluzionează cei doi.

img_20161126_114355

Oamenilor din localitate le tremură mâna când Dulce și Iacomi le explică că PSD-ul se ține de promisiuni. A demonstrat-o istoria și guvernările anterioare. Li se explică detaliat care este interesul PSD pentru a se crea locuri de muncă, pentru a opri emigrația și sărăcia. Oamenii citesc despre cele 102 taxe pe care președintele Dragnea vrea să elimine. Află cu stupoare că liberalii se opun…Oamenii știu că numai acest partid a fost serios și garantează că vor vota PSD.

img_20161126_110654

Dezinteresul primarului de la UNPR care acum face politică la PNL este mare, spun oamenii din localitate. Ei arată gunoaiele aruncate sub formă de munte prin intersecții, străzile din pământ care nu au trotuare și sunt realizate din…pământ. Străzile nu au șanțuri iar apa se scurge în curțile, unele fără gard. De frig am zidit geamurile de la camera unde stăm toți cei 5 membri ai familiei. Facem focul cu gunoaie de la groapă. Am curent electric dar este scump, am 2 becuri și îl folosesc pentru a nu sta pe întuneric. Fără câteva animale am muri…spune un proprietar lui Marius Dulce și Iulian Iacomi.

Aceștia discută… Aici este locul unde liberalii au făcut numai promisiuni, unde noi avem de muncă pentru a repara, pentru a fi corecți față de oameni. Este o localitate din Evul Mediu, unde oamenii suferă – spun ei. Unde trebuie intervenit imediat.

img_20161126_113957

img_20161126_114708

 

Sărăcia este atât de lucie încât nimeni nu ar crede că aici la Budești ne aflăm într-o localitate din Europa. Un om arată spre căruța cu care transportă gunoiul de la oamenii mai pricopsiți. Aceștia sunt puțini și au și ei venituri mici, minimul pe economie, aflu… Nu am din ce trăi – spune acesta. Femeia a murit pentru că nu avea medicamente, erau scumpe pentru boala ei. A suferit mult…Familia nu are cum să mă ajute, copiii au plecat din cauza sărăciei din țară – spune un om rușinos ca să fie fotografiat. Și ei, copiii mei trăiesc tot din gunoaie în Italia, caută și vând ce găsesc. Nu se mai poate, spune el. Am ajuns la capătul răbdării…

img_20161126_111714