PSD a sărbătorit 34 de ani de libertate, pace şi linişte

7 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru PSD a sărbătorit 34 de ani de libertate, pace şi linişte
PSD: Se împlinesc 22 decembrie 34 de ani de la momentele Revoluţiei Române din decembrie 1989, atunci când românii şi-au luat propria soartă în mâini şi au răsturnat regimul comunist totalitar, care ne-a îngrădit zeci de ani dreptul la opinie, conştiinţă, libertate sau liberă circulaţie.
Este prilejul de a rememora, cu respect şi pioşenie, jertfa sutelor de eroi din toată ţara, care au trecut în nefiinţă în acele zile fierbinţi, pentru ca noi să scăpăm, pentru totdeauna, de dictatură şi să putem crea un viitor european, democratic şi civilizat copiilor noştri.La 34 de ani de atunci, continuă disputele referitoare la adevărul despre desfăşurarea protestelor care au condus la căderea dictaturii, unele dintre acestea soldate cu zeci de morţi nevinovaţi.
S-a scris enorm despre acest subiect şi se va mai scrie, pe bună dreptate, având în vedere însemnătatea finalului regimului comunist pentru poporul român. Mult mai importante decât disputele şi contradicţiile purtate pe marginea zilelor Revoluţiei din decembrie 1989 sunt, însă, consecinţele acelor manifestări populare, care au redat românilor drepturile şi libertăţile de astăzi.România a devenit membru al Uniunii Europene şi al Alianţei Atlanticului de Nord, are un parteneriat strategic consolidat şi sustenabil cu Statele Unite ale Americii, este un stat apreciat la nivel internaţional şi are atribuţii de securitate de prim rang, ca graniţă estică a NATO şi UE.
Românii trăiesc într-o ţară liberă, democratică, paşnică, cu potenţial activ de apărare în cazuri conflictuale, unde pot să-şi crească copiii în linişte, pace şi armonie.Faptul că putem spune cu voce tare ceea ce gândim este un alt câştig esenţial al Revoluţiei Române, pe lângă libertatea de mişcare, de expresie, de acţiune.Drepturile omului sunt respectate în statul român, iar progresele din ultimii 34 de ani ne îndreptăţesc să sperăm că parcursul viitor al României, orientat spre evoluţie, dezvoltare, progres şi bunăstarea populaţiei, este ireversibil.
Suntem recunoscători pentru sacrificiul tuturor acelora care au făcut posibil ca românii să devină cetăţeni europeni, iar România să fie ceea ce este astăzi, o ţară respectată şi respectabilă – au arătat social democrații călărășeni care au depus o coroană de flori la monumentul eroilor care s-au jertfit la Reboluția din 1989 în mun. Călărași.