Protestele fără motiv continuă. În Capitală…

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Protestele fără motiv continuă. În Capitală…

Astăzi, duminică 12 martie, pe rețelele de socializare și prin televiziuni mii de oameni și-au anunțat prezența în stradă, fiind urmărite continuarea protestelor fără motiv săptămânale…  Pe cel mai mobilizatoar grup facebook, anume „Corupția ucide” protestul de săptămâna aceasta va avea mai multe teme, astfel:

Se va protesta împotriva deciziei ministrului Muncii Lia Olguța Vasilescu de a dubla salariile bugetarilor. Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că salariile bugetarilor mai mici de 4.000 de lei se vor dubla. „Suntem în discuţii pe legea salarizării unitare. De luni începem să avem întâlniri cu sindicatele, primele care vor intra la discuţii vor fi sindicatele din ordinea publică şi din sănătate. (…) Până la pragul de 4.000 lei salariile se dublează, după 4.000 lei este o creştere cu 45% a salariilor, iar după pragul de 7.000 lei sunt creşteri, dar nu foarte mari“. Dacă sindicaliștii vor să li se acorde salarii decente, cei salarizați din mediul privat se opun, arătând că aceasta ar conduce la falimentul României.

Dispare așa zisa reformă din Sănătate și Mediu facută de guvernul Cioloș. Astfel, ordonanța care ar permite sa avem directori de spitale alesi prin concurs, nu spagă și relații,  se discută în Camera Deputaților. Deci se va legaliza ca numirile pe criterii politice să dispară, și toate angajările să se facă pe criterii de profesionalism , de competență.

Oamenii se vor aduna și vor manifesta împotriva proiectului depus de Șerban Nicolae pentru amendarea legii grațierii, prin care ar beneficia aproximativ 2.700 de persoane. Oamenii cred ca cei care sunt corupti trebuie sa stea 3 intr-un pat, in conditii de igrasie, de igiena precara. Corupții trebuie să stea la pușcărie iar dacă nu au condiții, condițiile trebuie făcute pentru toți oamenii care stau în pușcărie – se postează pe pagina mobilizatoare la greve, mitinguri și demonstrații.

În final se va mai protesta împotriva tăierilor pădurilor, deși OUG 51/2016, care a dus la scăderea cu 80% a tăierilor ilegale de păduri, e pe lista neagră, în Parlament. Parlamentarii PSD vor ca în timp scurt să se voteze un pachet de măsuri care să împiedice tăierea pădurilor. Exploatatorii forestieri și investitorii străini vor altceva.

 

Iată că guvernanții dar și parlamentarii, deși au procupări pentru creșterea nivelului de trai ori reformarea sănătății și împiedicarea tăierii pădurilor sunt blamați. Vă imaginați cine are interes în a cere ca salariile să nu se dubleze și pădurile să fie tăiate în continuare. Cine are interes pentru eliberarea corupților din pușcării și a angajărilor pe criterii politice a directorilor în spitalele românești. De aici trebuie văzut cine va scoate lumea în stradă. Pentru că PSD merge înainte, cu bune sau cu rele. Reforma începută de noi, nu poate fi frânată, spunea liderul PSD Călărași Roxana Pațurcă. Am promis că vom fi aproape de oamenii săraci, nevoiași și amărâți, aproape de salariații plătiți nedrept pentru munca prestată, în campania electorală. Ne vom onora toate promisiunile făcute, așa cum am fost și noi, PSD onorați de majoritatea românilor prin votul lor, acordat recent – a precizat senatorul PSD Călărași, Roxana Pațurcă.