Proiectele Primăriei Curcani merg înainte. VIDEO

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Proiectele Primăriei Curcani merg înainte. VIDEO

Ing. Sorin Mică inspector urbanism al Primăriei ne prezintă faptul că Primăria Curcani are în derulare 5 proiecte, 2 proiecte sunt finalizate. Ele sunt realizate prin fonduri guvernamentale. Prin PNDL 2 avem 3 proiecte. Contractele sunt deja semnate. Realizarea contractului pentru canalizare, partea de proiectare a trecut de licitație, s-a predat proiectul iar acum este publicat pe SEAP pentru contractare și construire efectivă. Realizăm canalizare și pe partea stângă și pe partea dreaptă a șoselelor fără a le afecta pe acestea, ele fiind realizate prin alt proiect. Sunt 18 km de străzi de aproape 4 milioane de euro. Am muncit mult pentru obținerea avizelor, pentru proiectare, dar echipa noastră a reușit. Introducerea gazelor este o ambiție a primarului dar legea deocamdată este blocată, și normele pentru aprobarea concesiunii sunt contradictorii. Ne vom interconecta cu UAT Mitreni. Vom rezolva și cu concesionarea și trebuie să repectăm etapele obligatorii din proiect. Trebuie să avem acceptul Transgaz și instalea de aceștia a regulatorului pentru presiune. După aceea lucrurile merg în linie dreaptă…putând începe investiția.

Achiziția unui buldoexcavator prin AFIR este o altă ambiție, spune ing Sorin Mică, un vis realizat al primarului Aurică Gazu. Utilajul complex va tăia iarba, plant pomi, lucrări de excavații și deszăpezire. Avem un plan pentru lucrări prevăzut pentru folosirea buldoexcavatorului. S-a găsit un spațiu nou pentru arhivă și se fac lucrări de arhivare pentru a remedia disfuncționalitățile existente. Vrem să terminăm sediul Primăriei, atunci vom vorbi de spații moderne. Deocamdată face parte dintr-un proiect, deocamdată nu avem bugetul necesar. Stația de tratare a apei, rețeaua s-a finalizat, iar gospodărirea apei este ultramodernă, automatizată iar calitatea apei impecabilă. Vrem să lucrăm la preț dar asta vom vedea în timp. Deocamdată doar 460 locuințe racordate. Lumea vrea să stea racordată la fântâni unde apa nu este potabilă. Am făcut 2 campanii de informare, mai facem una pentru a le arăta eficiența Stației realizată pentru ei.

 

Privind prevenirea epidemei de pestă porcină africană suntem pregătiți. Avem o situație parțială a crescătorilor de animale, pentru că medicii nu au mai făcut controale în toată țara în acest an. Toate comunele avem problema asta a lipsei de evidență a animalelor. Proiectele noastre sunt pentru oameni. Ne gândim la sănătatea lor, la a copiilor din comnună. Realizarea unui dispensar uman cu mai multe cabinete, cu stomatologie este necesar aici, la Curcani. Nu mai vrem să punem oamenii pe drum la Oltenița, să facă naveta acolo pentru a-și controla sănătatea. Procedura o respectăm, suntem în grafic și vom finaliza și acest lucru pentru cetățenii noștri, încheie inginerul Sorin Mică.

Consilierul PNL Costache Gheorghe vorbește și el de proiectul de realizare a canalizării. Noi consilierii ne vom da silința pentru oameni, pentru a le asigura condiții bune de viață. Nu este ușor. Vrem să atribuim locuri de casă pentru tineri. Primarul a găsit posibilitatea de ține pe tineri aici aproape de locul unde s-au născut. Asta înseamnă pentru el să fie aproape de oameni. Am inventariat terenurile și există o zonă geografică care va duce la dezvoltarea comunei. Vrem să facem un orășel din comuna noastră. Asta presupune muncă, spirit de echipă și multă ambiție din partea primarului Aurică Gazu.