Proiectele lui Daniel merg înainte…

6 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Proiectele lui Daniel merg înainte…

Proiectele gândite de Daniel și echipa lui, merg înainte. Ele nu au apărut întâmplător ci au fost atent gândite pentru călărășeni, spune Valentin Deculescu, administratorul public al Primăriei Călărași.  Strategia de dezvoltare a municipiului este tare complexă, ea urmărește și un altfel de  transport local, urmărind nevoia de mișcare cu bicicletele… Sănătate pentru călărășeni și mersul pe biciclete…Se doresc trotuare mai late pe strada București și semafoare pe străzile unde mai circulă autobuze. Piste de biciclete, stații de biciclete din fonduri europene…S-a definitivat strategia Primăriei de accesare a fondurilor europene spunea acum mult timp… directorul Deculescu Valentin și în clip pe la min. 16…Populația de pe strada București trebuie să înțeleagă că nu putem să ne permitem să începem asfaltarea în 2017 …pentru că nu putem să renunțăm la acești bani…spuneau reprezentanții municipalității.

Minunea vine pentru Călărași sub numele de…Sistem integrat de mobilitate urbană, alternativă cu stații automatizate pentru biciclete. Primăria pune în discuție noțiuni tehnico/tactice noi cum ar fi calea de rulare pentru biciclete…piste de biciclete…stații de biciclete…Sistemul de transport alternativ, care se va face pe biciclete este preamărit de o doamnă director din Primărie, responsabilă cu proiectele. Alte surprize sunt cele 2 stații intermodale realizate la Siderca și la blocuri IMC, acolo unde trebuiesc să se întoarcă mijloacele de transport în comun. Valentin Deculescu explică ce sunt aceste stații presei uluite…Interconectarea diferitelor mijloace de transport. Adică autobuzul se va schimba  cu bicicletele, vor apare pe hartă niște parcări…S-a gândit realizarea de parcări de autoturisme la intrarea în oraș, pentru… a se accesa transportul în comun. Și transportul cu bicicletele…Adică vii în Călărași…îți lași autoturismul la intrare la Siderca și te deplasezi cu bicicleta – explică directorul Deculescu pe la min. 21.

Minunați-vă și voi de proiectele care ne așteaptă…

Ce poate fi mai minunat decât o Stație intermodală la Siderca în locul vestigii arheologice care amintesc de comunism, de vremurile când Daniel era secretar PCR la minunatul nostru Combinat Siderurgic? Ancorate puternic în realitate, și legate de țăruși adânc înfipți în pământ cu cabluri și sârme…tablele mai adăpostesc…stația de autobuz de la Siderca, o stație care rezistă timpurilor și furtunilor. Ea se încăpățânează să cadă peste autovehicule, rezistă furtunilor, zăpezilor și anomaliilor climaterice dar și politice. Ce va urma este greu de precizat…