Primarul și viceprimarul din Budești sigilează biroul contabilei șefe. Iată motivele…VIDEO

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Primarul și viceprimarul din Budești sigilează biroul contabilei șefe. Iată motivele…VIDEO

Astăzi 15 martie 2018, primarul Nae Sinel (ALDE) și viceprimarul Nae Florin (PSD) au sigilat în prezența a doi martori, biroul contabilei șefe din Primăria Budești. Primarul a motivat despre refuzul repetat al contabilei șefe de a-și executa sarcinile de serviciu. Viceprimarul i-a imputat contabilei șefe despre faptul că aceasta nu a afișat pe site-ul Primăriei bugetul pe anul în curs, Budești fiind singura localitate din județ care nu are bugetul conturat pe anul în curs. Primarul afirmă că doamna contabil șef sabotează activitatea Primăriei împreună cu secretarul și alte 2 persoane. Consecințele sunt foarte grave spune primarul. La sfârșitul lui 2017 doamna și-a luat concediu medical deși trebuia să cheltuiască 18 miliarde de lei pentru plata serviciilor din localitate. Excedentul bugetar putea fi folosit în foarte multe scopuri afirmă viceprimarul, exemplificând cu plata utilităților și în spacial a serviciilor de salubrizare. Aceasta refuză să semneze și să îndeplinească orice sarcină de serviciu. După ce biroul i-a fost sigilat, salariata a primit prin dispoziție de primar alte activități, inclusiv în fișa postului ca… funcționar la serviciul taxe și impozite, conducerea Primăriei invocând volumul mare de  activități acolo în această parte a anului, dar mai ales bogata expertiză profesională a contabilei șefe. Activitatea acesteia va fi preluată de personal specializat în munca de contabilitate, care să execute întocmai și la timp toate dispozițiile de primar, dar și acelea care decurg din hotărâri ale Consiliului local sau contracte în derulare – spune primarul.

 

Primarul arată cum contabila șef refuză primirea dispozițiilor scrise de la el, fără a avea vreun motiv. El a cerut plata facturii de gunoi, a 5-a pe care contabila șefă nu vrea să o achite, de cca 65 mil. lei… Oamenii din Budești sunt indignați crezând că primarul este de vină, dar…primarul arată că interesele sunt politice, fratele fostului primarul, același cu actualul președinte PNL local și candidat la funcția …de primar din viitorul apropiat. Consilierii locali sunt de acord cu măsurile dispuse de primar, fiind necesare în oraș. Și prefectul George Iacob s-a implicat cerând împăcarea părților, dar acest lucru nu este posibil…arată primarul, descriind reaua credință a câtorva salariați publici, care…fac politică în timpul serviciului. Teancuri de acte, stau pe masa primarului – în încercările acestuia de a obliga pe unii salariați să respecte legea. Secretarul care este președinte în Comisia de disciplină, se opune constituirii acesteia pentru…a-i fi sancționată colega, contabila șefă. Dialogul între acesta și conducerea Primăriei se poartă prin documente scrise, secretarul nedorind a-și executa sarcinile de serviciu, fără a expune vreun motiv. Opoziția acestuia este continuă și fără scrupule spune și viceprimarul, secretarul se opune la tot ce vor să facă primarul și viceprimarul în oraș. Primarul descrie că secretarul îi obstrucționează la efectuarea serviciilor de salubritate, amplasarea de stații de autobuz, de mobilier stradal, coșuri de gunoi. Situația durează de 1 an și jumătate. Vom depune și plângere la Parchet despre aceasta spune primarul. Unul dintre martori confirmă ceea ce spune primarul. Are 40 de ani vechime în Primăria Budești, și descrie reaua voință a câtorva salariați. Este fochist și arată cum stau pe frig, iarna…A cerut cu referat 25 tone de carburant  și i s-au adus 11 tone…iar apoi 3 tone. Contabila șefă nu a cerut cumpărarea de carburant deși bani erau. Oamenii din oraș apreciază eforturile primarului și viceprimarului de a reabilita fostul spital din oraș închis de liberali în 2010, măcar de a realiza acolo  un Ambulatoriu. Sunt descrise eforturile dar și necesarul de a avea un buget aprobat în localitate la jumătatea lunii martie, din cauza unor…funcționari publici.

Oamenii din oraș cer redeschiderea spitalului. S-au săturat de deplasări cu bolnavii la București, acuză serviciile de Ambulanță și starea de sărăcie care nu le permite să se deplaseze pe distanțe mari la spital. Ei susțin pe primarul ALDE și pe viceprarul PSD.

Viceprimarul Nae Florin ne prezintă fostul Azil de bătrâni, foarte bine conservat până acum câțiva ani. A fost reabilitat cu 6.5 mild lei de dl Mihai, șeful PNL Budești. Se arată campania electorală continuă a PNL din Budești care încearcă să demonstreze că alți primari de la alte formațiuni nu sunt capabili să aibe rezultate…Dânsul, (fostul primar PNL, n.red.) a distrus și acum se erijează în salvatorul orașului.

Construcția Azilului de bătrâni a ajuns ruine în câțiva ani după ce  primarul PNL a evacuat de acolo sediul Ambulanței dar și un cabinet medical, fără a asigura paza necesară. În aceste condiții s-a furat absolut tot acoperișul, ferestrele, ușile cu toc cu tot, instalații. Buruiana a cuprins curțile, totul este distrus, este în paragină…deși era în stare foarte bună după investiția celor 6.5 mild lei. A fost lăsat intenționat la mâna hoților pentru a nu se justifica cheltuirea banilor, arată supărat viceprimarul. VIDEO