Primarul PSD Belu Florian a finalizat consolidarea digului din com. Unirea

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Primarul PSD Belu Florian a finalizat consolidarea digului din com. Unirea

Comuna Unirea a avut an de an probleme cauzate de inundațiile produse de balta Borcei. Primarul PSD Belu Florian a moștenit această situație grea, iar din cauza construirii unor case pe malul apei în timpul mandatelor altor primari a intervenit. Nu puteam să asist, să stau pasiv la creșterea apelor și afectarea gospodăriilor din localitate, acolo unde oamenii își cresc cu greu cîteva păsări sau animale pentru a-și asigura existența. Am intervenit în fiecare an, începând cu 2017 pentru a consolida malul, și am realizat o îndiguire, pe care an de an o facem mai trainică.

La lucrări au participat zeci de cetățeni inclusiv cei de la legea 416 dar și oameni din localitate. În anii anteriori am consolidat digul cu saci iar anul acesta am realizat o lucrare de proporții. Toate materialele provenind din excavarea drumurilor, a celor 6.8 km pe care în acest an îi finalizez în comună sunt transportați pe dig. Îl consolidăm cu fascine, cauciucuri pentru a stabiliza baza acestuia  și îl înălțăm. Este o lucrare de suflet a mea, a viceprimarului Marian Iordan. Le mulțumesc celor care susțin dezvoltarea comunei și sunt aproape de proiectele noastre, ale celor din Unirea. Proiectele noastre aproape de oameni continuă…  – a declarat Belu Florian, primarul PSD din localitate.