Primarul PNL Lică Voicu nu prea mai are ce asfalta în Independența. El continuă asfaltarea în satul Potcoava…

3 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Primarul PNL Lică Voicu nu prea mai are ce asfalta în Independența. El continuă asfaltarea în satul Potcoava…

Primarul Lică Voicu: Pentru anul trecut, pentru 2018 am satisfacția lucrului bine făcut aici în Independența, reușind să finalizez alimentarea cu apă a întregii localități. Lucrarea efectuată pe o lungime de cca. 17 km. a fost realizată prin proiect PNDL cu 3.207.281 ron. A fost o investiție mare, cu lucrări de amploare ce au presupus și realizarea unei Stații de tratare a apei, montarea a 78 vane, 8 hidranți  și 815 cămine de acces. În Independența nu mai am ce asfalta, și de aceea preocuparea noastră este ca și cei din satul Potcoava să poată beneficia de o infrastructură modernă cu străzi asfaltate, trotuare și condiții mai civilizate pentru deplasarea în localitate. În acest an începem lucrări de asfaltare/modernizare a 7 km. de străzi în Potcoava prin proiect PNDL în valoare de 7.774.000 ron din care noi, Primăria asigurăm cofinanțare doar cu vreo 300.000 ron. Începem lucrările de asfaltare și pe strada Cireșului din satul Potcoava dar din banii noștri, din bugetul local dar avem și un alt proiect important tot în Potcoava și anume reabilitarea Grădiniței Albă ca Zăpada și tot prin proiect PNDL la care asigurăm o contribuție proprie de vreo  87.000 ron. Nu puteam lăsa Grădinița Degețica din satul Vișinii și de aceea începem și acolo reabilitarea tot prin proiect PNDL, pe banii guvernului.

Prin AFIR achiziționăm în acest an un încărcător frontal, necesar executări multor lucrări în regim propriu în cazul situațiilor de urgență, deszăpezire, etc. Un alt încărcător, un tractor cu 2 remorci , o vidanjă, dotare cu rampe ecologice se vor achiziționa printr-un alt proiect cu Ministerul Apelor și Pădurilor. Una dintre problemele importante ale localității, cu care se identifică majoritatea colegilor mei din alte localități este prețul mare pentru ridicarea gunoiului. M-am deplasat personal cu colegi din Primărie, avem discuții cu cetățenii pentru a-i conștientiza că gunoiul trebuie selectat, altfel prețul va fi foarte mare, așa cum legea îl stabilește, și nu noi conducerea Primăriei. Din păcate legea nu prevede compensarea taxelor la gunoi și nu s-au găsit până în prezent soluții din partea celor responsabili, deși Ecomanagement Salubris și conducerea Consiliului Județean a organizat mai multe întâlniri. Noi am efectuat recensământul populației pentru a identifica numărul real de locuitori de pe raza localităților în vederea stabilirii corecta a datoriei corecte față de firma de salubritate. Ca primar am discutat cu colegii mei o serie de soluții, dar toate acestea trebuie implementate prin acte legislative. Cel mai important lucru rămâne educația cetățenească. Sunt convins că putem rezolva în timp și acest aspect, așa cum prin comunicare și dialog suntem receptivi la orice probleme, propuneri venite din partea cetățenilor.