Primarul PNL Minciună Tudorel din Mitreni, nu poate plăti salariile. Consilierii PSD îi spun de ce…VIDEO

6 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Primarul PNL Minciună Tudorel din Mitreni, nu poate plăti salariile. Consilierii PSD îi spun de ce…VIDEO

La ședința Consiliului local din Mitreni din 29 noiembrie 2017, primarul PNL Minciună s-a plâns consilierilor că nu mai are bani să plătească salariile funcționarilor din Primărie pe care le-a mărit unora. Spune că 2 salariați s-au transferat la altă Primărie iar compartimentul contabil nu este funcțional întrucât o salariată a refuzat în scris să presteze activități pentru care nu are pregătire contabilă…deși în fișa postului are culmea… această obligație.

Consilierii PSD îi spun la primarul PNL Minciună la min. 23.50 că el este cel responsabil de creșterea nejustificată a salariilor unor funcționari și pentru risipa banilor. Ei arată că alte Primării au fost în stare să gestioneze corect banii și să aplice cum trebuie legea privind creșterea salariilor și să își gospodărească banii. Un alt consilier PSD arată că nu s-a respectat grila de salarizare în funcție de vechime, specializare – arătând cum s-au acordat salarii mari nejustificate pentru unii. Arată că trebuie respectate dispozițiile Prefecturii de anulare a hotărârii consiliului privind creșterea nejustificată a salariilor – hotărâre votată de consilierii PNL. Consilierul PSD a arătat că grupul său nu se opune creșterilor salariale, dar pentru aceasta trebuie să existe posibilități de plată la bugetul local. Consilierul PSD mai arată că un amendament al său nu a fost supus discuției și procedurii de vot, aceasta find o altă practică nelegală care se poartă la Primăria Mitreni.
O situație comparabilă cu cea de la Mitreni este la Primăria Dichiseni, unde și primarul PNL, Radu Iulian a epuizat de 2 luni banii pentru salarii, acesta cerând acum ajutorul guvernului PSD și al Consiliului județean pentru o rectifificare suplimentară de urgență.