Primarul Pavel Petre a organizat cu respect Ziua Eroilor în com. Ciocănești, și în acest an. VIDEO

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Primarul Pavel Petre a organizat cu respect Ziua Eroilor în com. Ciocănești, și în acest an. VIDEO

Primarul Pavel Petre (PNL) a organizat astăzi 6 iunie 2019 un ceremonial aparte de Ziua Eroilor. După ceremonialul religios la care au participat 4 preoți și veșnica pomenire a luptătorilor din Ciocănești care s-au jertfit pentru patrie, primarul a  transmis un mesaj în care îi îndeamnă pe locuitorii din Ciocănești să se inspire din sacrificiile eroilor pentru a găsi puterea să facă lucruri bune. Primarul a arătat că prin actele de eroism şi patriotism ale semenilor noştri pe câmpurile de luptă  au fost apărate integritatea şi libertatea ţării şi păstrată demnitatea naţională. Pentru a trăi astăzi într-o țară independentă și suverană în care ne putem bucura astăzi de libertate a fost nevoie de jertfa strămoșilor noștri. O societate puternică nu se poate construi prin individualism, ci doar prin unitate.

Păstrarea valorilor naționale, a pământului românesc întreg au presupus jertfe. Eroii au murit cu gândul la țara lor la mamele lor, la fiii lor, la România neatinsă. El subliniază că educaţia tinerelor generaţii în spiritul valorilor pentru care au luptat eroii noştri este esenţială şi ar trebui să reprezinte o prioritate pentru toţi. Avem la rândul nostru datoria față de urmașii noștri de a menține România liberă și întreagă – a arătat primarul Pavel, zecilor de cetățeni adunați la eveniment.

Petre Pavel este investit ca primar din anul 2000 și organizează încă de pe atunci această festivitate. În acest an a organizat mai diferit… Participarea a presupus trecerea în revistă a militarilor prezenți de către primar, intonarea Imnului de Stat al României, slujba religioasă și discursul oficialităților din comună, urmate de depunerea de coroane și tragerea de salve de foc de către o grupă de jandarmi din cadrul Inspectoratului de jandarmi din Călărași, defilarea acestora prin fața monumentului Eroilor din Ciocănești, alături cu autospeciale ale pompierilor, Poliției și Jandarmeriei. Totul a fost acompaniat de către muzica fanfarei din localitate, realizată cu elevii Școlii generale din localitate. Primarul a marcat importanța zilei pentru creștinii ortodocși din localitate. Hristos s-a Înălțat pentru zeci de participanți la manifestarea din Ciocănești.

 

La ceas de mare sărbătoare, oamenii de rând și-au plecat frunțile asupra fiilor localității căzuți la datorie pentru apărarea patriei. Prin jertfa lor s-a dovedit că atunci când patria are nevoie de jertfa fiilor săi, fiecare este dator să o servească cu cel mai bun preț pe care i l-a dat Dumnezeu. Neamul românesc a fost obligat de nenumărate ori să pună mâna pe arme pentru a plăti tributul libertății de astăzi. Aproape că nu există brazdă de pământ care să nu fi fost udată cu sângele strămoșilor noștri. Toate marile noastre izbânzi au cerut jertfe, iar primul care s-a sacrificat pe acest altar a fost ostașul, cel care a pus Patria mai presus de orice. Ostașul nu face războaie, el doar le duce greul și le suportă cu umilință…La Plevna, Rahova, Odessa sau Vidin, la Mărăști, Mărășești sau Oituz, ostașul român a dat totul, a spus cine este…pentru apărarea gliei străbune.

Și fiii comunei Ciocănești și-au adus tributul la scrierea filelor de istorie ale neamului românesc în bătăliile purtate. Armata a fost un factor central al existenței noastre ca popor. Suntem datori celor ce s-au jertfit pantru ca națiunea noastră și Statul român să dăinuiască. Le suntem recunoscători cu pioasa noastră aducere aminte. Pornind de la permanenta legătură dintre cei vii și cei care s-au jertfit pentru slava neamului, astăzi Primăria Ciocănești le-a rânduit o zi specială de cinstire: Ziua Înălțării Domnului Isus Hristos, ziua speranței omului. Ei ostașii care s-au jertfit râmîn în amintirea noastră prin strălucirea pe care au dat-o pentru binele țării. Ei au luptat pentru pământul strămoșesc, pentru credința noastră, pentru noi. Românii au ridicat altare de recunoștință celor căzuți la datorie.

Astăzi locuitorii din Ciocănești au arătat că își cinstesc istoria, iar asumarea trecutului este o dovadă de tărie, de maturitate și de responsabilitate. Întâlnirea cu trecutul dar și speranța pentru un viitor mai bun, au fost tratate cu respect de către echipa primarului Pavel Petre, din Ciocănești, care și-a exprimat atașamentul la valorile naționale.