Primarul Monica Ceaușescu își prezintă proiectele de suflet pentru com. Cuza Vodă…

2 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Primarul Monica Ceaușescu își prezintă proiectele de suflet pentru com. Cuza Vodă…

Consecvent cu declarațiile din campania electorală, primarul Monica Ceaușescu urmează calea informării și consultării publice pentru a-și prezenta preocupările, astfel: 

În prezent comuna Cuza Vodă are în derulare urmatoarele proiecte finantate prin fonduri europene:

– 1- ‘Modernizarea căminului cultural din Comuna Cuza Vodă, Județul Calarasi’. În prezent au fost reluate lucrările de construcții, se lucrează în mod intensiv la realizarea acoperișului urmând apoi a se executa finisajele interioare. Sunt prezentă pe șantier, discut permanent cu constructorul astfel încat lucrările să fie realizate conform normelor tehnice și să se încadreze in graficul de execuție. Termenul de finalizare a lucrărilor este aprilie 2022.

 2- ‘ Modernizarea caminului cultural de la Călărașii Vechi’ – Lucrările sunt executate de constructor conform graficelor de execuție. În prezent se lucrează la finisajele interioare și la finisajele exterioare păstrându-se arhitectura inițială a fațadelor. În cadrul clădirii va funcționa o sală de evenimente multifuncțională dotata cu echipamente moderne, o bibliotecă dotată cu echipamente informatice, birouri administrative, o sala de expoziție! În exteriorul cladirii va fi amenajat un spațiu de recreere cu spații verzi si băncuțe!

Monica Ceaușescu: Sunt conștientă că dincolo de interacțiunea cu ceilalți copii și cadrele didactice, pentru copii, starea de bine este dată de ambient. Astfel,  în Noul an școlar care va începe pe 13 septembrie 2021 vom aștepta copii de gradiniță într-o cladire nouă, în cadrul căreia cadrele didactice si copii vor beneficia de condiții moderne de învațământ!

Clasele grădiniței sunt dotate cu mobilier din lemn care are dimensiunile potrivite pentru fiecare nivel de vârstă. Mesele mici și înconjurate de scăunele, sunt delimitate de dulapuri deschise şi rafturi cu materiale didactice, creând astfel spaţii denumite centre de activitate, în care copiii îşi pot desfăşura activitatea individual sau în grupuri mici sub îndrumarea unui cadru didactic! In prezent lucram la amenajarea spatiului din curtea gradinitei care va cuprinde un loc de joaca dotat cu echipamente moderne si spatii verzi pentru desfasurarea activitatilor in aer liber. Privind preocupările pentru buna funcționare a procesului de învîțământ trebuie să arăt și faptul că ne preocupă siguranța elevilor. Astfel, la Scoala Gimnazială nr.1 am refacut trotuarele de acces, construim o zona de refugiu pentru ploaie pentru copii care asteapta microbuzul scolar!

 VIDEO

Vreau sa menționez totodata că salubrizarea comunei este o prioritate pentru mine, motiv pentru care saptamana viitoare vom amplasa aproximativ 42 de coșuri de gunoi pe străzi. Realizăm de asemenea lucrări de reparații a stațiilor de apă și a stațiilor de epurare.

Cu stimă,

               primar Monica Ceaușescu