Primarul Marius Dulce și cele 17 proiecte ale sale pentru întoarcerea acasă a tinerilor

12 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Primarul Marius Dulce și cele 17 proiecte ale sale pentru întoarcerea acasă a tinerilor

Primar, Marius Dulce: Suntem datori generațiilor de tineri să le asigurăm cele mai bune condiții pentru a-și întemeia o familie, a-și construi o casă, a-și educa copiii și a-și petrece frumos timpul liber. Totodată suntem obligați să realizăm oportunități pentru angajatori de a crea locuri de muncă tinerilor. Toate acestea sunt posibile prin proiectele noastre ale PSD, un partid pentru oameni…

Întoarcerea acasă a tinerilor a fost și este subiect al discuțiilor electorale, al promisiunilor patrioților care doresc ca tinerii să stea acasă. Pentru Marius Dulce vremea vorbelor a trecut și odată cu începerea mandatului de primar a debutat cu o serie de proiecte care sunt destinate tinerilor. Nu vorbim doar de parcurile și locurile de joacă destinate petrecerii timpului liber ci investiții în realizarea sau reabilitarea căminelor pentru copii, a grădinițelor, școlilor, liceelor. Totodată construirea de blocuri destinate tinerelor familii dar și acordarea de terenuri intravilane pentru construirea de locuințe de către tineri au fost faptele edilului din Călărași. 

Grădinița Țara Copilăriei

Reabilitarea energetică a liceului Mihai Eminescu

Reabilitarea termică a Școlii Gimnaziale Tudor Vladimirescu

Înființare Centru pentru activități educative și culturale în cartierul Livada

Modernizare Centru comunitar Oborul Nou

Reabilitare infrastructură educațională Grădinița cu program prelungit Step By Step

Modernizarea, reabilitarea și echiparea liceului Danubius

Asigurarea bazei materiale pentru desfasurarea actului educational determina co-interesarea elevului in sensul descurajarii absenteismului si reducerea fenomenului de abandon/parasire timpurie a scolii, a cresterii ratei de absolvire si tranzitie spre niveluri superioare de educatie

Modernizarea și echiparea liceului agricol. Proiectul are beneficii pe termen lung data fiind adresabilitatea proiectului – imbunatatirea permanente a standardului de viata al locuitorilor, atentia acordata celei mai importante resurse locale-resursa umana, in toate etapele de formare ale acesteia

Obiectivul de investiţii „Construire Creșă medie în Cartier Tineri, Prel. Sloboziei Nr. 70B

Proiectele lui  Marius Dulce sunt finalizate multe dintre ele. Altele se construiesc. Pentru ca faptele să bată vorbele cârcotașilor care se doresc primari nu a fost ușor. Dulce și-a început mandatul de primar în plină pandemie, atunci când nimeni nu muncea și era obligatoriu să stăm în case. A urmat războiul din Ucraina care a dereglat și a crescut de multe ori prețul materialelor de construcții. Dulce a fost atunci asaltate de noi devize de lucrări fiind nevoit să refacă documentații pentru lucrările începute. Nici 2023 nu a fost ușor pentru el dacă ne amintim de inflația de atunci. Pentru a convinge de proiectele sale Marius Dulce ne-a pus la dispoziție o listă. Ne-a invitat și pe teren, acolo unde vorbele altora au fost umilite de faptele lui Dulce. 

PRIMARIA MUNICIPIULUI CALARASI

aprilie 2024

POR 2014-2020 – proiecte in implementare

Nr.crt Denumire proiect Valoare totala contract finantare

– lei, incl TVA –

Scurta descriere a proiectului Data finalizare executie lucrari (activitate principala a proiectului)
1 2 3 4 5
1.

 

 

 

 

Reabilitarea termică a Grădiniței cu program prelungit ȚARA COPILĂRIEI Călărași

POR 2014-2020

 

 

 

 

 

 

 

 

3.656.103,00

 

 

Scopul si rezultatele proiectului: eficientizarea modalității de organizare a actului educațional și a creșterii gradului de implicare a populației școlare, prin crearea de condiții optime în cadrul Grădiniței cu program prelungit Țara Copilăriei, ajungand sa corespunda din punct de vedere al protecției termice. Interventiile din proiect conduc la: creşterea eficienţei energetice a clădirilor, imbunătățirea condițiilor de confort interior; reducerea consumurilor energetice; reducerea costurilor de intreținere pentru încălzire și apă caldă menajeră; reducerea emisiilor poluante generate de producerea, transportul și consumul de energie; eficientizarea modalitătii de organizare a actului educational prin crearea de conditii optime; creșterea gradului de implicare a populatiei scolare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Finalizare lucrari trim. III 2024

2.

 

 

 

 

Reabilitarea termică a Liceului teoretic M. EMINESCU Călărași

 

POR 2014-2020

 

 

4.570.814,37

 

Scopul si rezultatele proiectului:  creșterea performanței energetice a clădirii, pe termen scurt și mediu, pentru ca activitatile educative sa se desfasoare in Liceul M. EMINESCU intr-un cadru civilizat, cladirea este reabilitata termic corespunzator cerintelor actuale si de perspectiva; ca urmare a intervemtiilor realizate se reduc cheltuielile cu combustibilul convențional utilizat, se reduc cheltuielile cu întreținerea clădirii; se urmărește eficientizarea modalității de organizare a actului educațional, creșterea gradului de implicare a populației școlare, prin crearea de condiții optime de invatare si participare la implementarea actului educational, în cadrul Liceului Teoretic Mihai Eminescu.  

Lucrari finalizate

 
3.

 

 

 

 

Reabilitarea termică a Scolii Gimnaziale T. VLADIMIRESCU Călărași

 

POR 2014-2020

 

4.472.183,71

 

Scopul si rezultatele proiectului:  cresterea eficientei enegeticea corpurilor de cladire ale Scolii Gimnaziale Tudor Vladimirescu Călărași  – C1, C2, C3, in scopul reducerii pierderilor de energie prin pereții exteriori, ferestre și terasă. Interventiile din proiect conduc la: creşterea eficienţei energetice a clădirilor, imbunătățirea condițiilor de confort interior; reducerea consumurilor energetice; reducerea costurilor de intreținere pentru încălzire și apă caldă menajeră; reducerea emisiilor poluante generate de producerea, transportul și consumul de energie; eficientizarea modalitătii de organizare a actului educational prin crearea de conditii optime; creșterea gradului de implicare a populatiei scolare.  

Finalizare lucrari trim. III 2024

 
8.

 

 

 

Înființare  centru pentru activități educative și culturale în cartierul Livada (+str Violonist Ion Voicu)

 

POR 2014-2020

 

2.547.380,54

 

Scopul si rezultatele proiectului:  construirea unei clădiri destinate activităților educative, culturale și recreative, socio-culturale, crearea, îmbunătățire, extindera serviciilor publice de bază, inclusiv prin dotarea Centrului cu echipamente specifice, venind in intampinarea necesitatilor identificate la nivelul zonei urbane marginalizate Livada.

Proiectul consta in construirea cladirii sediului Centrului, iluminat si imprejmuit corespunzator, unde vor fi organizate  urmatoarele tipuri de activitati, in concordanta cu scopul si functiile acestuia: sa acorde servicii de consiliere socială și informare, consiliere juridică, socializare și petrecerea timpului liber, organizare și implicare în activități comunitare și culturale, asistență și suport pentru familie, suport pentru realizarea activităților administrative și gestiunea bunurilor, orientare vocațională, ajutor pentru realizarea activităților de bază ale vieții zilnice, integrarea socială și participare, conștientizare și sensibilizare a populației, se va acorda sprijin pentru implementarea programelor integrate destinate tinerilor care au abandonat școala și adulților care nu și-au finalizat educația obligatorie, consiliere și programe de educație parentală pentru membrii familiilor copiilor și adulților care se află în afara sistemului educațional, acțiuni și campanii de conștientizare destinate creșterii ratelor de menținere în sistemul inițial de învățământ și pentru a asigura înțelegerea beneficiilor pe care le oferă educația în relație cu oportunitățile de angajare, alte activitati de  sprijin pentru creșterea accesului și participării la educația timpurie (învățământ ante-preșcolar și/ sau învățământ preșcolar), programe care promovează activitățile extra-curriculare cu accent pe dobândirea de competenţe cheie, măsuri care vizează desegregarea școlară, acțiuni care contribuie la creșterea stimei de sine, educație interculturală, programe de sprijin individualizat.

 

 

 

Finalizare lucrari mai 2024

 
9.

 

 

Modernizare Centru comunitar existent si amenajare zone adiacente (Oborul Nou)

POR 2014-2020

1.255.855,68  Scopul si rezultatele proiectului:  reabilitarea cladirii sediului Centrului, amenajarea unui teren de sport multifunctional iluminat si imprejmuit corespunzator  dotat  cu echipamente care corespund standardelor in vigoare, cu banci de odihna, amenajarea unei zone verzi si  a unui teren de joaca  dotat  cu echipamente care corespund cerintelor de exploatare, multiplicarea activitatilor si imbunatatirea calitativa a conditiilor de oferire a serviciilor  de consiliere socială și informare, consiliere juridică, socializare și petrecerea timpului liber, organizare și implicare în activități comunitare și culturale, asistență și suport pentru familie, suport pentru realizarea activităților administrative și gestiunea bunurilor, orientare vocațională, ajutor pentru realizarea activităților de bază ale vieții zilnice, integrarea socială și participare, conștientizare și sensibilizare a populației, se va acorda sprijin pentru implementarea programelor integrate destinate tinerilor care au abandonat școala și adulților care nu și-au finalizat educația obligatorie, consiliere și programe de educație parentală pentru membrii familiilor copiilor și adulților care se află în afara sistemului educațional, acțiuni și campanii de conștientizare destinate creșterii ratelor de menținere în sistemul inițial de învățământ și pentru a asigura înțelegerea beneficiilor pe care le oferă educația în relație cu oportunitățile de angajare, alte activitati de  sprijin pentru creșterea accesului și participării la educația timpurie (învățământ ante-preșcolar și/ sau învățământ preșcolar), programe care promovează activitățile extra-curriculare cu accent pe dobândirea de competenţe cheie, măsuri care vizează desegregarea școlară, acțiuni care contribuie la creșterea stimei de sine, educație interculturală, programe de sprijin individualizat.  

Lucrari finalizate

 

 
6 Reabilitare infrastructură educațională pentru învățământ antepreșcolar  și preșcolar – Gradinita cu program prelungit  nr .4 „ Step by Step” Calarasi

 

POR 2014-2020

 

 

 

 

 

2.780.757,37 Scopul si rezultatele proiectului:  reabilitarea grupurilor sanitare existente prin schimbare finisajelor şi a obiectelor sanitare, înlocuirea finisajului de pardoseală la spaţiile de circulaţie cu rolă vinilică lipită, specială pentru spaţii de învăţământ, realizarea unei constructii independente cu functiunea de sală multifuncţională, realizarea unui culoar de acces intre cele doua corpuri de cladire care va prelua şi accesul secundar de pe latura sudică a clădirii existente, construirea si amenajarea locurilor de joacă amplasate în zona de vest a terenului aferent, reabilitarea grupurilor sanitare existente, refacerea imprejmuirii imobilului sediu secundar) vor avea drept rezultate o neta imbunatatire a conditiilor de desfasurare a actului de invatamant pentru copiii de varsta prescolara inscrisi, asigurarea condițiilor optime de funcționalitate a unității, de joacă și petrecere a timpului, precum și dezvoltarea și stimularea creativității și interacțiunii directe, dezvoltarea calității condițiilor de funcționalitate a unității, în concordanță atât cu cerințele utilizării conforme a spațiilor de învățământ, cât şi cu nevoile determinate de dorința de a îmbunătăți gradul și calitatea acestora, implementarea strategiei de dezvoltare a calității condițiilor de funcționalitate adaptată la sistemele europene, crearea conditiilor pentru creşterea exigențelor referitoare la pregătirea copiilor de vârstă antepreșcolară și preșcolară, asigurarea unui serviciu de educație de calitate, în care copilului să i se urmărească evoluția, să fie testat și tratat individual, stimularea participării copiilor la jocuri în aer liber, creșterea nivelului de educație, de socializare și a stării de sănătate cognitive, favorizarea integrării sociale prin joacă și mişcare, ameliorarea aspectului urbanistic al municipiului Călărași. Lucrari finalizate

 

 

 
7 Modernizarea, reabilitarea și echiparea Liceului Danubius

POR 2014-2020

 

2.741.257,85

 

 

Pentru ca activitatile educative sa se desfasoare in Liceul Danubius Calarasi intr-un cadru civilizat, reabilitat corespunzator cerintelor actuale si de perspectiva,  prin proiect se propune modernizarea, reabilitarea si echiparea acestei unitati de invatamant cu profil tehnologic;  interventia prin proiect este necesara si se impune ca o conditie a cresterii calitatii actului de educatie, pentru descurajarea absenteismului si reducerea fenomenului de abandon al scolii, pentru cresterea ratei de absolvire si tranzitie spre niveluri superioare de educatie. Asigurarea bazei materiale corespunzatoare (cladire reabilitata/ modernizata, crearea conditiilor sanitare necesare pentru functionare in conditii de normalitate, dotarea cu echipamente, material didactic, etc) pentru desfasurarea actului educational, vor crea conditii esentiale pentru co-interesarea elevilor calaraseni in frecventrea cursurilor si insusirea cunostintelor la performantele asteptate. Lucrari finalizate
 
8 Modernizare  si extindere corp B Liceul M EMINESCU din municipiul Calarasi, judetul Calarasi

 

POR 2014-2020

 

 

2.766.876,37 Prin proiect se executa interventii asupra cladirii Corp B a Liceului Teoretic Mihai Eminescu care nu este functionala, finisajele interioare si exterioare, instalatiile, tâmplaria, acoperisul fiind degradate, neutilizabile. Cladirea care face obiectul proiectului, va fi destinata învatamântului gimnazial. La finalizarea proiectului liceul va dispune de inca 6 sali de clasa în care vor învata 180 elevi.

Asigurarea bazei materiale pentru desfasurarea actului educational determina co-interesarea elevului in sensul descurajarii absenteismului si reducerea fenomenului de abandon/parasire timpurie a scolii, a cresterii ratei de absolvire si tranzitie spre niveluri superioare de educatie.

 

 

 

Lucrari finalizate

 
9 Modernizarea, reabilitarea și echiparea Colegiului Agricol „ Sandu Aldea ” Calarasi

POR 2014-2020

3.769.028,64

 

Proiectul are beneficii pe termen lung data fiind adresabilitatea proiectului – imbunatatirea permanente a standardului de viata al locuitorilor, atentia acordata celei mai importante resurse locale-resursa umana, in toate etapele de formare ale acesteia. In termeni socio-economici, beneficiile sunt evidente, proiectul reprezintand o investitie necesara pe termen scurt, mediu si lung, benefica grupurilor tinta identificate si beneficiarilor directi si indirecti cum ar fi populatia municipiului in intreaga ei structura, operatorii economici (prin asigurarea de noi locuri de munca),  municipalitatea (prin imbunatatirea aspectului urban general al spatiilor publice si a promovarii utilitatii fondurilor structurale), influentand direct calitatea vietii acestora. Starea, locatia si tipul infrastructurii educationale vor avea impact nu numai asupra accesului la educatie, ci si asupra calitatii acesteia; asigurarea bazei materiale corespunzatoare (cladiri reabilitate/ modernizate, conditii sanitare necesare pentru functionare, dotarea cu echipamente, material didactic, etc) pentru desfasurarea actului educational, vor crea conditii esentiale pentru co-interesarea elevilor calaraseni, pentru descurajarea absenteismului si reducerea fenomenului de abandon al scolii, pentru cresterea ratei de absolvire si tranzitie spre niveluri superioare de educatie, apartenenta la un sistem de invatamant performant, corelat cu cerintele pietei muncii si ale angajatorilor.  

 

Lucrari finalizate

 

 

 

 

 

PNRR – proiecte in implementare

 

Nr.crt TITLU PROIECT COMPONENTA VALOARE CONTRACT 

-lei, inclusiv TVA-

Prezentare  / stadiul actual
10 Creşterea eficienţei energetice şi gestionarea inteligentă a energiei  în clădirile publice- Şcoala nr.2 Colegiul Economic PNRR- Componenta C5 – Valul Renovării, Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice

Titlu apel: PNRR/2022/C5/2/B.2.1/1, runda 1

7.098.037,20

 

 

 

Prin intermediul proiectului se va realiza îmbunătățirea fondului construit printr-o abordare integrată a eficienței energetice, a reducerii riscului la incendiu și a tranziției către clădiri verzi și inteligente, conferind respectul cuvenit pentru estetică și calitatea arhitecturală a acestuia, dezvoltarea unor mecanisme adecvate de monitorizare a performanțelor fondului construit și asigurarea capacității tehnice pentru implementarea investițiilor.

Lucrarile propuse vizeaza o reducere minimă a consumului de energie cu cel puțin 50% în comparație cu consumul anual de energie pentru încălzire dinainte de renovare, lucru care va trebui să asigure o reducere a consumului de energie primară de cel puțin 30%, în comparație cu situația anterioară renovării.

Prin prezenta investiție se propune realizarea lucrărilor  pentru creşterea eficienţei energetice a clădirilor apartinand COLEGIULUI ECONOMIC (corpurile C1, C2, C3), din municipiul Călărași, intr-o suprafata construita desfasurata de aproximativ 2.600 mp.

 

Executie de lucrari in derulare

11 “Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe din Municipiul Călărași” PNRR-

Apelul de proiecte: „Dotarea cu mobilier, material didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe”

Pilonul VI. Politici pentru noua generatie

Componeneta C15: Educație

 

23.917.247,19 Proiectul aplica politica  educationala adecvata  pentru noua generatie,  contribuind  la conturarea unei rute profesionale complete si va avea va avea drept creșterea calității și diversificării ofertei educaționale, dotarea cu echipamente tehnologice care vor facilita aplicarea unor metode și tehnici de predare moderne,  disponibilitatea pentru actul educational a unor echipamente performante, a resurselor educaționale deschise optime, adaptabile nivelului elevilor, accesul la biblioteca virtuală și dezvoltarea sistemului digital de educație care vor conduce la un proces de predare-învățare-evaluare accesibil și favorabil incluziunii.

Implementarea proiectului consta in dotarea cu echipamente TIC, mobilier și materiale educaționale a 21 de instituții de învățământ preuniversitar din Municipiul Călărași, astfel: dotarea cu echipamente TIC a 19 laboratoare de informatica (11 pentru invatamantul gimnazial, 2 pentru învățământul profesional și tehnic și 6 pentru învățământul preșcolar), dotarea cu echipamente TIC a 321 de săli de clasă, dotarea cu mobilier si materiale didactice a 312 săli de clasă, dotarea cu mobilier si materiale didactice a 12 laboratoare școlare (altele decât informatică), dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente TIC a 12 cabinete școlare, 9 cabinete de asistență psihopedagogică și 18 săli de sport, dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente TIC a 4 ateliere de practică.

 

 

Achizitie furnizare dotari in derulare

12 Creşterea eficienţei energetice a şcolii gimnaziale ”Mihai Viteazul” din Municipiul Călărași, corp A PNRR- Componenta C5 – Valul Renovării, Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice

Titlu apel :PNRR/2022/C5/2/B.2.1/1, runda 1

5.930.418,04 Prin intermediul proiectului se va realiza îmbunătățirea fondului construit printr-o abordare integrată a eficienței energetice, a reducerii riscului la incendiu și a tranziției către clădiri verzi și inteligente, conferind importanta datorata esteticii și calitatatii arhitecturale a acestuia, dezvoltarea unor mecanisme adecvate de monitorizare a performanțelor fondului construit și asigurarea capacității tehnice pentru implementarea investițiilor.

Lucrarile propuse vizeaza o reducere minimă a consumului de energie cu cel puțin 50% în comparație cu consumul anual de energie pentru încălzire dinainte de renovare, lucru care va trebui să asigure o reducere a consumului de energie primară de cel puțin 30%, în comparație cu situația anterioară renovării.

 

Prin prezenta investiție se propun a se realiza lucrări  pentru creşterea eficienţei energetice a clădirilor apartinand  Scolii Gimnaziale ”Mihai Viteazul”  corp A, din Municipiul Călărași.

 

Achizitie pentru executia de lucrari in derulare

13 Creşterea eficienţei energetice a şcolii gimnaziale ”Mihai Viteazul” corp B PNRR- Componenta C5 – Valul Renovării, Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice

Titlu apel: PNRR/2022/C5/2/B.2.2/1, runda 1

2.214.328,91 Prin intermediul proiectului se va realiza îmbunătățirea fondului construit printr-o abordare integrată a eficienței energetice, a reducerii riscului la incendiu și a tranziției către clădiri verzi și inteligente, conferind respectul cuvenit pentru estetică și calitatea arhitecturală a acestuia, dezvoltarea unor mecanisme adecvate de monitorizare a performanțelor fondului construit și asigurarea capacității tehnice pentru implementarea investițiilor.

Lucrarile propuse vizeaza o reducere minimă a consumului de energie cu cel puțin 50% în comparație cu consumul anual de energie pentru încălzire dinainte de renovare, lucru care va trebui să asigure o reducere a consumului de energie primară de cel puțin 30%, în comparație cu situația anterioară renovării.

Achizitie pentru executia de lucrari in derulare

Prin prezenta investiție se propun a se realiza lucrări  pentru creşterea eficienţei energetice a clădirilor apartinand  Scolii Gimnaziale ”Mihai Viteazul”  corp B, din Municipiul Călărași.

14 Creşterea eficienţei energetice a şcolii gimnaziale Nicolae Titulescu, corp C1,C2,C3 PNRR- Componenta C5 – Valul Renovării, Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice

Titlu apel: PNRR/2022/C5/2/B.2.1/1 runda 1

20.498.115,40 Prin intermediul proiectului se va realiza îmbunătățirea fondului construit printr-o abordare integrată a eficienței energetice, a reducerii riscului la incendiu și a tranziției către clădiri verzi și inteligente, conferind respectul cuvenit pentru estetică și calitatea arhitecturală a acestuia, dezvoltarea unor mecanisme adecvate de monitorizare a performanțelor fondului construit și asigurarea capacității tehnice pentru implementarea investițiilor.

Lucrarile propuse vizeaza o reducere minimă a consumului de energie cu cel puțin 50% în comparație cu consumul anual de energie pentru încălzire dinainte de renovare, lucru care va trebui să asigure o reducere a consumului de energie primară de cel puțin 30%, în comparație cu situația anterioară renovării.

 

Prin prezenta investiție se propun a se realiza lucrări  pentru creşterea eficienţei energetice a clădirilor apartinand  Scolii Gimnaziale ” Nicolae Titulescu”, corp C1,C2,C3 din Municipiul Călărași.

Achizitie pentru executia de lucrari in derulare.

15 Renovare energetică moderată a clădirilor publice- Autorităţi locale- Liceul Mihai Eminescu Călăraşi PNRR- Componenta C5 – Valul Renovării, Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice

Titlu apel: PNRR/2022/C5/2/B.2.1/1

Runda 2

 

 

 

6.371.643,58

 

 

 

 

 

 

Cu finantarea obtinuta prin PNRR –  Valul Renovării se va îmbunătății fondul construit printr-o abordare integrată a eficienței energetice, a reducerii riscului la incendiu și a tranziției către clădiri verzi și inteligente, conferind respectul cuvenit pentru estetică și calitatea arhitecturală a acestuia, dezvoltarea unor mecanisme adecvate de monitorizare a performanțelor fondului construit și asigurarea capacității tehnice pentru implementarea investițiilor. Lucrarile se adreseaza celor aprox. 2.500 mp de suprafata construita desfasurata si vor fi de tipul reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii,  instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice cu utilizarea surselor regenerabile de energie, etc.

 

Achizitie pentru executia de lucrari in derulare.

 

16 Renovare energetică moderată a clădirilor publice- Autorităţi locale- Liceul Tehnologic Transporturi Auto Călăraşi (internat şi cantină) PNRR- Componenta C5 – Valul Renovării, Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice

Titlu apel: PNRR/2022/C5/2/B.2.1/1

Runda 2

 

 

7.825.368,09

 

 

 

Cu finantarea obtinuta prin PNRR –  Valul Renovării se va îmbunătății fondul construit printr-o abordare integrată a eficienței energetice, a reducerii riscului la incendiu și a tranziției către clădiri verzi și inteligente, conferind respectul cuvenit pentru estetică și calitatea arhitecturală a acestuia, dezvoltarea unor mecanisme adecvate de monitorizare a performanțelor fondului construit și asigurarea capacității tehnice pentru implementarea investițiilor. Lucrarile se adreseaza celor doua cladiri existente – internat si cantina  si vor fi de tipul reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii,  instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice cu utilizarea surselor regenerabile de energie, etc.

 

Achizitie pentru executia de lucrari in derulare.

17 Modernizarea și dotarea Centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilități din municipiul Călărași

 

 

PNRR- Componenta C13, Reabilitarea/renovarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilități din cadrul punctului I2.

 

1.207.419,22 Proiectul finantat prin PNRR va implementa activitati specifice privind imbunatatirea in ceea ce priveste functionalizarea spatiilor, reabilitarea si accesibilizarea acestora,  in conformitate cu prevederile Normativului privind adaptarea clădirilor civile şi spaţiului urban la nevoile individuale ale persoanelor cu handicap, transformarea imobilului intr-o cladire prietenoasa cu mediul in conformitate cu principiul DNSH ”do not significant harm”, concomitent cu utilizarea eficientă a resurselor, atenuarea şi adaptarea la schimbările climatice, biodiversitatea, rezistenţa în faţa dezastrelor, prevenirea şi gestionarea riscurilor, si fara a  cauza un prejudiciu semnificativ obiectivelor de mediu.

Impactul implementarii proiectului vizeaza cresterea gradului de prevenire şi combatere a riscului de excluziune sociala, imbunatatirea gradului de satisfactie in ceea ce priveste serviciile de recuperare/reabilitare functionala oferite utilizatorilor in Centru, in scopul mentinerii/ameliorarii statusului psiho-social al persoanei cu dizabilitati – beneficiar al serviciilor oferite, imbunatatatirea capacitatii serviciilor sociale puse la dispozitia acestora, care vor beneficia, astfel, de creșterea calitatii vietii lor, prin asigurarea, pe timpul zilei, a unor activitati de  informare si consiliere sociala, consiliere psihologica, abilitare/ reabilitare, deprinderi de viata independenta, dezvoltarea abilitatilor lucrative, integrare si participare sociala si civica, cat si a unor activitati de sprijin, consiliere, educare pentru parinti sau reprezentantii lor legali.

Pregatire achizitie executie de lucrari.

 

Printre alte proiecte importante sunt și  cele din Programul Guvernamental de Construire Creșe noi „Sf. Ana”. Obiectivul de investiţii „Construire Creșă medie în Cartier Tineri, Prel. Sloboziei Nr. 70B, municipiul Călărași, județul Călărași”. Valoarea totală a proiectului este de 16.640.271,92 lei (TVA inclusă). Unitatea de învăţământ va beneficia de săli de joacă, dormitoare, sală pentru festivităţi, bucătărie şi spălătorie proprie, cabinet medical, spaţii administrative şi un spaţiu de joacă amplu, în aer liber.

Alt obiectiv este și creșa, de tip nZEB (near-Zero Energy Building), va fi dotată cu panouri solare şi fotovoltaice pentru asigurarea necesarului de energie și apă caldă din surse regenerabile, iar anvelopa clădirii va fi foarte bine izolată termic, cu uși și geamuri izolante. Clădirea va fi dotată și cu pompe de căldură cu puțuri forate în mare adâncime, care asigură un agent termic de 10 grade Celsius, indiferent de anotimp. Caracteristicile investiţiei: suprafaţă teren necesar = 3.510 mp; suprafaţa construită = 1.765,82 mp; regim de înălţime = parter. Executie in derulare

Cum a reușit Marius Dulce să facă 17 proiecte pentru tineri o știu puțini. Puțini știu câte drumuri a trebuit să facă la ministere pentru a obține finanțarea proiectelor, acolo unde se întâlnea cu alți primari care cereau și ei bani pentru lucrările lor. Dulce a dovedit seriozitate și a impresionat atunci conducerea ministerelor. Practic a obținut finanțare cât foarte alți mulți primari la un loc. Asta nu a fost ușor și trebuie să facem referința la echipa primarului Dulce la inspectorii și directorii din primărie la munca lor pentru a realiza o documentație sănătoasă care să nu poată fi respinsă, la obținerea avizelor și autorizațiilor necesare.