Primarul Marius Dulce își onorează o promisiune electorală. A început ridicarea autovehiculelor abandonate…

3 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Primarul Marius Dulce își onorează o promisiune electorală. A început ridicarea autovehiculelor abandonate…
Promisiunile primarului Marius Dulce făcute cetățenilor mun. Călărași de eliberare a locurilor de parcare și a domeniului public ocupat de autovehicule abandonate, au fost onorate începând de astăzi 5 iulie 2021. Publicația noastră a realizat începând cu 2016 o mulțime de materiale privind starea jalnică a parcărilor ocupate de autovehicule abandonate în fața liceelor Agricol-Eminescu, în zona piețelor sau printre blocuri, dar fosta conducere a primăriei nu a fost în stare să ia vreo măsură.
Polițiștii locali au o sarcină cu multă responsabilitate. Ei trebuie să identifice autovehiculele abandonate…
Nici lui Marius Dulce nu i-a fost ușor, deși nu am ratat vreo ocazie de a-i adresa solicitări începând de la întâlnirile personale și până la întrebările din conferințele de presă. Greutatea a venit a spus el din identificarea unei societăți care să dispună de platformă aptă de a transporta/ ridica autovehicule fără a le produce daune. A fost nevoie să identificăm o locație pentru a depozita atâtea autovehicule dar și personal specializat…a arătat acesta.
Imagine cu salariat de la Serv Transporturi pus la muncă…
Primăria Municipiului Călăraşi, prin intermediul reprezentanţilor Compartimentului Transport Public Local şi ai Poliţiei Locale, a demarat astăzi acţiunea de ridicare a primelor maşini abandonate, aflate pe domeniul public al municipiului. Concret s-a acţionat pe strada Zefirului, Prel. Bucureşti, în parcarea din faţa Liceului Teoretic Mihai Eminescu şi respectiv strada Belşugului ridicându-se nu mai puţin de 4 autoturisme.
▶ Sunt în procedura de ridicare 20 de autoturisme, la nivelul municipiului identificându-se deja 42 de vehicule abandonate.
▶ Conform legislaţiei în vigoare, un vehicul va fi considerat abandonat dacă a fost lăsat pe domeniul public sau privat al Municipiului Călăraşi mai mult de 6 luni.
▶ Recuperarea vehiculelor ridicate se poate face în urma unei taxe de ridicare, transport şi depozitare (vezi tarifele mai jos) ce va fi achitată la locaţia situată pe strada Varianta Nord nr. 6, în incinta Astalrom.
▶ Taxa de ridicare pentru vehicule cu masa totală de până la 5 tone este de 200 lei iar pentru cele cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone fiind de 250 de lei
▶ Taxa pentru transport în ambele situaţii menţionate mai sus este de 100 de lei.
▶ Taxa de depozitare este 15 lei/zi în ambele situaţii precizate anterior.
▶ Dacă în termen de 10 zile de la data anunţului, proprietarul sau deţinătorul său legal nu se prezintă în vederea ridicării vehiculului, acesta trece de drept în proprietatea Primăriei municipiului Călăraşi, liber de orice sarcini, prin dispoziţie a primarului, şi urmează să fie valorificat prin vânzare, în condiţiile legii, sau predat unei unităţi de colectare şi valorificare a deşeurilor, în funcţie de starea vehiculului.
Avertismentul primarului Marius Dulce pentru cei care își abandonează vehiculele după bunul plac este clar: Voi impune respectarea hotărârilor de consiliu local fără vreo excepție. În municipiul nostru legea trebuie respectată și nu încălcată cum vor unii.