Primarul liberal Drăgulin mai excavează betonul de pe o stradă. Iată unde…

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Primarul liberal Drăgulin mai excavează betonul de pe o stradă. Iată unde…

Dezvoltarea durabilă gândită atent de primarul strateg Daniel Ștefan Drăgulin în celebra sa lucrare denumită Strategia de dezvoltare durabilă a mun. Călărași între anii 2016 – 2020 nu are nevoie de o prezentare deosebită. Călărășenii ne-am obișnuit cu defecțiunile pe care administrația Drăgulin ni le produce la autovehicule, în mod repetat, în schimbul platei taxelor și impozitelor auto. 

În municipiul Călărași lucrările Primăriei au fost începute și abandonate. Nici una dintre lucrări nu are respectat vreun termen de finalizare, iar pentru lucrări cum ar fi construirea Pieței Centrale Agroalimentare, repararea Cinema Victoria sau reabilitare a Centrului Civic nu există decât planșe în biroul primarului sau filme pe care le prezintă uneori la consilierii locali.

Haosul care a cuprins întreg municipiul nu se poate regăsi în județ. Primari gospodari ca în Borcea, Gălbinași, Modelu, Dichiseni, Independența și multye alte localități unde primarii au diferite orientări politice arată că preocuparea lor este de a lăsa ceva în urma mandatelor lor. Spre deosebire de aceștia, Drăgulin ne lasă municipiul acum la sfârșitul celui de al doilea mandat, și ultimul dorit de călărășeni un haos total. Excavarea străzilor și lăsarea lor nefinalizate la termen este vizibilă cu ochiul liber peste tor. Strada Republicii intersecție cu strada Nicolae Titulescu trebuia finalizată de pe 25 februarie. Adică termenul din autorizația de construire. Strada Grivița, nu va putea fi dată în funcțiune în cei 2 ani promiși.

Pentru că nu mai are ce străzi să excaveze, primarul Drăgulin a descoperit drumul de trafic greu, betonat de pe strada Oborului. La fața locului nu descoperim afișaj stradal obligatoriu, cum de altfel nici multe alte lucrări prezentate pe planșele primarului nu au. Legea privind regimul construcțiilor la Călărași nu poate fi controlată de Poliția locală sau serv urbanism, ori ISC. Probabil nu există afișaj sau consultare publică din cauza unor interese – afirmă cetățenii chestionați. Nici unul nu știe de ce este excavat betonul de pe strada Oborului.

Am întrebat și noi pe Primăria Călărași de ce nu sunt trotuare pe strada Oborului în fața unor societîți comerciale cum ar fi fostul Conpet, firme de construcții. Primăria ne-a mințit iar. Ni s-a spus că aceste trotuare există, deși se pot prezenta fotografii cu lipsa lor. La fel cu lipsa trotuarului de pe str Sloboziei de la intrare în municipiu pe partea dreaptă, dintre Strada Varianta Nord și str Oborului. Nu poți să ai pretenții de la o Instituție incompetentă ca Primăria Călărași să îți spună adevărul, sau să verifice măcar afișajul lucrărilor dacă nu calitatea acestora. În luna decembrie semnalam că marcajul auto nu este realizat în municipiu. Nu există treceri de pietoni marcate de ex. la acel sens giratoriu de pe str Varianta Nord. Benzile de circulație nu sunt delimitate prin marcaj, așa cum Cidul Rutier obligă pe administratorul drumului, cum este și Primăria Călărași. În luna ianuarie ni s-a spus că starea vremii nu permite vopsirea străzilor. Acum nu o mai permite pandemia…

Timpul trece și primarul Drăgulin predă municipiul altui primar, probabil vreunuia gospodar. Odată cu el predă și o Instituție cu birourile pline de salariați. Primăria Călărași are vreo 700 salariați prin serviciile și direcțiile acesteia. Despre salarii nu este cazul să vorbim. Unii salariați și le pot justifica pentru că muncesc/ îi putem descoperi ușor. Putem însă să vorbim despre împrumuturile nesimțite pe care Administrașia Drăgulin ni le lasă de plătit nouă, călărășenilor și altor primari până în 2034.Peste 680 milioane ron  la care se adaugă dobînzi bancare și comisioane grase luate de bănci trebuie plătite pentru lucrări considerate importante prin care străzile și trotuarele din Călărași au fost excavate. Întrebat despre fondurile europene la emisiunea unei televiziuni centrale Drăgulin spune că nu are doar 2 blocuri acoperite cu celuloză…o reabilitare termică. În rest regretă pe cei din jurul său/ afirmă cum că a avut prea multă înbcredere în ei. Cum rămâne cu încrederea în Drăgulin, a noastră a cetățenilor acesta o va descoperi la alegerile locale din acest an, unde va obține probabil undeva la 10-15 % din preferințele electoratului, respectiv ale unor salariați angajați prin aparatul stufos al Primăriei. Instituție unde se trăiește bine, mersi…de altfel.