Echipa primarului liberal Daniel Drăgulin se opune începerii lucrărilor la promenada municipiului. Iată pretextele…

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Echipa primarului liberal Daniel Drăgulin se opune începerii lucrărilor la promenada municipiului. Iată pretextele…

Daniel Drăgulin și Valentin Deculescu se cred proprietarii municipiului Călărași? Dacă Drăgulin nu suportă orașul și face naveta, noi nu trebuie să beneficiem de dezvoltarea localității? 

După ce a denunțat prin plângere penală intenția lui Vasile Iliuță de a asfalta și moderniza intrarea în municipiul Călărași dinspre Piscicola, echipa primarului președinte al PNL Călărași se opune acum și începerii lucrărilor la promenadă. Pentru lucrare, BRCT a semnat contractul de finanțare de 6 milioane euro. Consiliul Județean are o valoare totală de finanțare de 10 milioane euro în ultimii 3 ani. Comparativ cu finanțarea obținută de Vasile Iliuță, fostul președinte Răducu Filipescu a obținut o finanțare amărâtă de doar 36 000 euro în 12 ani, și aceea parcă printr-un parteneriat cu Constanța pentru…activități de dezinsecție.

Așa ar trebui să arate viitoarea promenadă a municipiului realizată spre plaja Tineretului

La 22.04.2019 prin adresa 19223 Consiliul Județean, prin semnătura lui Vasile Iliuță și a lui Eduard Grama au solicitat primarului Drăgulin, în calitate de partener în cadrul proiectului cu titlul…Îmbunătățirea navigabilității pe Dunăre în regiunea transfrontalieră Călărași – Silistra, care a intrat în implementare de la 30.03.2019, ca Primăria Călărași să înceapă în cel mai scurt timp toate demersurile pentru pregătirea acestui teren în vederea respectării planului de activități al proiectului. Aceasta presupunea ca Primăria să întreprindă toate demersurile ca acest teren să fie liber de toate sarcinile. Iliuță a solicitat ca în cazul în care Primăria nu poate să asigure aceasta din diferite motive ca Primăria să transmită aceste responsabilități către Consiliul Județean, Instituție care are putința de a demara lucrările, capabilitățile tehnico- organizatorice și financiare de a începe și finaliza un proiect.

Așa ar trebui să arate viitoarea promenadă a municipiului realizată spre plaja Tineretului

 

Valentin Deculescu se crede că va face parte în conducerea Primăriei și după alegerile din mai 2020…Iată ce termene stabilește…

La solicitarea Consiliului Județean, Primăria Călărași răspunde prin adresa 8717 din 15 05 2019 că… este prematur eliberarea terenului de construcții temporare, aceasta trebuind în viziunea primarului să se realizeze în octombrie 2020 în mandatul altui primar și probabil președinte al CJ. Drăgulin a motivat uluitor…anume că de abia atunci ConsiliulJudețean va achiziționa serviciile de proiectare și că doar atunci Primăria Călărași va achiziționa serviciile constructorului. Sub semnătura lui Valentin Deculescu administrator public se arată că atunci în 2020 Primăria va asigura amplasamentul pentru începerea lucrărilor.

 

Pretexte pentru a nu se începe lucrările sunt sala de caiac canoe care este mai mereu inundată…

Pentru aceasta Primăria mun Călărași este îngrijorată de locația clădirii destinate antrenamentelor la caiac canoe, o locație care este inundată în fiecare an și nu este folosită, activitățile desfășurîndu-se pe apă sau în sala cu simulatoare din hotelul Sport. Totodată Primăria solicită obținerea tuturor avizelor de specialitate destinate construirii, ca și când acestea nu s-ar fi putut obține.

Ne punem întrebarea de ce pe adresa Primăriei, ca și pe denunțul penal privind lucrările de amenajare/ asfaltare efectuate de CJ la Piscicola este semnătura lui Valentin Deculescu și nu a primarului Drăgulin. De ce nu își asumă primarul prin semnătură deciziile importante privind dezvoltarea municipiului? Ce a făcut primarul din luna aprilie și până acum privind eliberarea terenului din pădure spre plaja Tineretului de barăci, grajduri, cotețe, pontoane sau construcții definitive care au invadat malul Borcei și pădurea?

Echipa de așa zise proiecte din cadrul Primăriei Călărași

 

De ce trebuie amânate lucrările de evacuare a terenului de construcții? Există vreun interes?

Are nevoie domnul primar Drăgulin de electorat care să îl voteze și la alegerile ce se apropie și  ocupanții terenurilor nu pot fi deranjați până la alegerile locale ce se apropie? Ce garanții avem că viitoarea conducere a Primăriei ( din care sunt certitudini că Drăgulin și echipa sa nu vor mai face parte ) …va asigura respectarea termenului din octombrie 2020 pentru începere a lucrărilor? Cert este un lucru… primarul Drăgulin și echipa sa se opun dezvoltării municipiului. Invocînd tot felul de scuze și tertipuri prin nerespectarea termenelor și neînceperea lucrărilor se va pierde finanțarea. Cu alte cuvinte Primăria nu dorește a realiza o altă faleză/ promenadă pentru municipiu, fapt care va afecta și lucrările de la Portul turistic de agrement. Un alt proiect pentru care guvernul PSD a alocat cea mai mare sumă de după revoluția din 1989 în județul Călărași. Multă lume se întreabă pe bună dreptate pe cine mai crede că reprezintă primarul Drăgulin și echipa sa dacă se opun progresului și dezvoltării municipiului. De ce se erijează acesta în proprietarul unui municipiu și împiedică toate lucrările începute de Consiliul Județean pentru care există finanțare?

 

Sub Administrația Drăgulin faleza/ promenada actuală stă ascunsă în buruieni. Încă o dovadă că nu poate face ceva pentru municipiul unde face naveta

La final prezentăm degradarea în care se află faleza mun. Călărași sub conducerea administrației liberale a lui Daniel Drăgulin. Buruiana și boscheții înalți de peste 3 metri au crescut în faleză. Tone de aluviuni, de pîmînt au acoperit dalele de beton ale actualei promenade. Primăria Călărași nu a făcut nimic, arătînd că terenul aparține al AFDJ. Încă un motiv de a nu se implica și care ne arată că de fapt călărășenii nu au ales pe cine trebuie la conducerea Primăriei.